Gündem TKGM parsel pafta sorgulama işlemleri!

TKGM parsel pafta sorgulama işlemleri!

02.05.2016 - 09:39 | Son Güncellenme:

Parsel pafta sorgulamanızı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü üzerinden yapabiliyorsunuz. Parsel pafta sorgulamanızı online olarak yapabilirsiniz. Parsel pafta sorgulamanızı nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

TKGM parsel pafta sorgulama işlemleri

E-Devlet adı verilen büyük bir hizmet altında bizler işlemlerimizi daha kısa zamanda yapabiliriz. Kurum ve kuruluşlarda yapılan ve de harcanan zaman çok olduğu için geliştirilen bu e-Devlet işlemi vatandaşlar tarafından oldukça sık bir şekilde kullanılmakttadır. Böyle olunca da vatandaşlar artık e-Devlete daha yopun bir şekilde talep yapmışlardır. E-devlet hizmeti altında bulunan pek çok sorgulama işlemleri vardır. Gerekli kurum ve kuruluşların işlemlerini oluşturan bu sistem içerisinde çok çeşitli işlemleri barındırır. Bu da vatandaşlar olarak bizlerin ne kadar çok büyük avantaj sahibi olduğumuzu kanıtlar. Eski zamanlarda olduğu gibi artık bizler öyle uzun uzun işlem yapmak zorunda olmayız. Daha kısa bir süre zarfı içerisinde kurum binasına gitmeden evde oturduğumuz yerden bu işlemlerimizi yapabiliriz.

Haberin Devamı

· PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

· PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşlar da bu şekilde işlemlerini yaparken e-Devlete giriş yaptıkları takdirde sorgulama işlemlerini diledikleri gibi gerçekleştirebilirler. Bu sisteme giriş yapmak ise çok kolaydır. Öncelikle bir PTT şubesine gidinir. Orada bulunan ilgili görevliye e-Devlet şifresi almak istediğinizi söyleyiniz. Onlarda sizlerden isteyecek oldukları bazı şeyler vardır. Nüfus cüzdanınız ve de 2 TL olan işlem ücretini ilgili görevliye verdiğiniz takdir de sizler e-Devlet şifrenizi almış olacaksınız. Bu e-Devlet şifresi ile eE-Devlete giriş yapmanız bir hayli kolay olacaktır. Gerekli olan bu işlemleri yaptıktan sonra artık hangi sorgulama işlemini yapmak isterseniz bu sistem üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sistemi üzerinden yapılan bir sorgulama işlemi olan Parsel Pafta sorgulama işlemi de şuan da pek çok kişi tarafındna aktif bir şekilde kullanımaya başlanmıştır.
Parsel Pafta sorgulama işleminizi artık bu şekilde e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. Parsel pafta sorgulama işleminizi böylece oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Parsel pafta sorgualma işlemi için e-Devlete geldiğiniz de sizler gerekli olan bazı bilgileri doldurmanız gerekir. Parsel pafta sorgulama işlemi için kullanacak olduğunuz bu bilgileri sisteme girdiğiniz takdirde parsel pafta sorgulama hakkında en geniş bilgilere sahip olabilirsiniz. Parsel pafta sorgulama yaparak merak ettiğiniz parselin ya da paftanın kime ait olduğunu tek bir tuşla kolay bir şekide öğrenebilirsiniz. Yolda giderken merak ettiğiniz bir imarın kime ait olduğunu ya da kimlere ait olduğunu öğrenmeniz için belki de çok uğraşmanız gerekir. Bu noktada başvuracak olduğunuz parsel pafta sorgulama sistemi sizlere her zaman hizmet vermek için kurulan bir sistemdir. Ne zaman nerede olursanız olun parsel pafta sorgulama işlemini dilediğiniz gibi gerçekleştirebilirsiniz. Bu nedenle bu işlemin kullanımı oldukça yaygındır. Sizlerinde bildiği gibi bir parsel ya da pafta bir kuruma özel vakfa ya da devlete ait olabilir. Bunu öğrenmenin en kolay ve de en basit yolu bu sorgulama işlemini yapmaktır. Her nerede olursanız olun bu sorgulama işleminizi dilediğiniz gibi gerçekleştirebilir, en güncel bilgileri elde edebilirsiniz.