Trabzon TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon şubesi Genel Kurulu'na doğru

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon şubesi Genel Kurulu'na doğru

11.02.2016 - 13:32 | Son Güncellenme:

Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Karal, 20-21 Şubat 2016 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul’da aday olacağını belirterek üyelerden destek istedi.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon şubesi Genel Kuruluna doğru

Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Karal, 20-21 Şubat 2016 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul’da aday olacağını belirterek üyelerden destek istedi.
Yapılacak Genel Kurul ile ilgili görüşlerini dile getiren Karal, TMMOB’nin Türkiye’nin en büyük meslek kuruluşlarından biri olduğunu hatırlattı. Karal, şube olarak geniş bir bölgeyi kapsadıklarını ifade ederek “Bize bağlı olarak Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Gümüşhane ve Bayburt illeri bulunuyor. Bu illerde toplam bin 33 üyemiz var. Bunlar Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında hizmet veren üyelerimiz. Üyelerimizin bir kısmı kamu sektöründe bir kısmı özel sektörde bir kısmı ise kendi işlerini yapıyor. Bu anlamda bakıldığı zaman Elektrik Mühendisliği Odası Türkiye’nin en büyük meslek kuruluşlarından biri. Bizim yönetim anlayışımızda öncelikli olarak kurumları baz alıyoruz. Yani bizim için önemli unsurlardan bir tanesi Karadeniz Teknik Üniversitesi ve bölgede bulunan diğer üniversitelerdir. Buralardan Elektrik Mühendisi ya da elektronik Mühendisi veya bilgisayar mühendisi gibi benzer şekilde farklı mühendislik alanlarından mezun olan üyeler. Dolayısıyla üniversiteden birini mutlaka yönetim kurulumuza alıyoruz” dedi.

Haberin Devamı


MÜHENDİSLERİN EKONOMİK SORUNLARI VAR


Mühendislerin ciddi anlamda ekonomik sorunlarının bulunduğunu kaydeden Karal, “Her yıl çok sayıda mühendis mezun oluyor. Mühendislerin çalıştığı ekonomik koşullara baktığımızda ciddi anlamda sorunlar var. Bunlar denetimde çalışanlar, serbest piyasada çalışan insanlarımızın sorunları diyebiliriz. Bunların tümünü biliyoruz. Zaman zaman gerek bakanlıklarda yapılan toplantılarda gerek kendi içimizde yaptığımız toplantılarda bunları nasıl çözebileceğimizi araştırarak karşılıklı tartışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki dönemin bütün üyelerimiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Seçime girdiğiniz zaman kazanmayı arzu edersiniz ancak asıl olan üyelerimiz arasındaki birlik ve beraberliği sağlamaktır. Üyelerimizle birlikte hareket ederek dayanışmayı sağlayabilecek, ülke değerlerini göz önünde bulunduracak bir yönetim anlayışını hayal ediyoruz ve bu konuda çalışıyoruz. Üyelerimizin de bu konuda bize destek vereceğine inanıyoruz. Sonuçta bu oda onların, hepimizin odası. Dolayısıyla sahip çıkarsak başarılı sonuçlar elde ederiz. Sahip çıkmadığımız zamanda bir çok şeyde zayıf kalırız diye düşünüyorum. Bu anlamda bütün üyelerimizi seçime katılmaları konusunda istekli olmaya davet ediyorum. İncelesinler araştırsınlar ona göre kararlarını versinler diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi 14. Olağan Genel Kurul Toplantısı 20 Şubat 2016 günü Trabzon Makine Mühendisleri Trabzon Şubesi Seminer Salonunda saat 11.00 yapılacak.