Ekonomi TMSF’ye geçen şirketler 2017 yılında satılacak

TMSF’ye geçen şirketler 2017 yılında satılacak

05.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Fon’a devredilen şirketlerin satışına ilişkin olarak, “Bunların içerisinde kısa zamanda satılması gereken şeyleri satışa hazırlayacağız. Ben tarih vermiyorum ama 2017 başında olabilir” dedi.

TMSF’ye geçen şirketler 2017 yılında satılacak

Şirket sayısı 252

Haberin Devamı

Gül, AA Finans Masası’na konuk oldu. FETÖ’ye bağlı olan şirketlerin fotoğrafının henüz çekilemediğini ifade eden Gül, “252 tane şirketten bahsediyoruz. Bu işletmelerin gayrimenkulleri illa satılacak diye bir şey de yok. Belki bütün değer ifade eden unsurları bir paket yapıp satacağız. Bu işletmelerin gayrimenkulleri olabilir. O gayrimenkuller tek tek satılabileceği gibi, işletme bünyesine de alınabilir” diye konuştu.

Hak sahipleri...

Gül, el konulan gayrimenkul şirketlerinden daire alan ve henüz dairesini teslim almamış hak sahiplerinin zaten kayıtlarda belli olacağını ifade ederek, “Bu hak sahibine o grubun imkanları çerçevesi içerisinde bize ne devredilmişse, ne varsa onları bir şekilde, hukuk içerisinde yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

Hak sahibinin iddiasını ispat edememesi halinde yapılacak bir şey olmadığını belirten Gül, “İddiasını ispat ediyor, fakat ilgilinin malvarlığında ona yetecek kadar karşılık verebilecek bir şeyimiz yok. Orada bir kamu kaynağı kullanmayacağımız için yapılabilecek çok fazla bir şey yok” diye konuştu.

‘Kaynak aktarılmayacak’

Gül, TMSF’nin bu şirketlere herhangi bir kaynak aktarmayacağını, bu şirketlerle hukuku olanların da hukukunun korunacağını söyledi.

Gül, TMSF’de, paralel yapı ile irtibatlı kişileri pasifize ettiklerini, 12 kişiyi görevden uzaklaştırdıklarını söyledi.

‘TMSF artık kayyum’

TMSF’nin artık kendisinin kayyum olduğunu ifade eden Gül, “Biz artık kayyum değil, yönetim kurulu atıyoruz” dedi. Söz konusu yönetim kurulu üyelerinin önemli bir bölümünün TMSF personeli olduğunu belirten Gül, ayrıca işletmelerin faaliyetine yararlı olabilecek özel sektördeki mali müşavir ve avukatların da yönetim organına atandığını söyledi.

Beraat ederlerse

Gül, bu şirketlerin sahiplerinin teröre finansman konusunda belki beraat edeceklerini de belirterek, “Beraat ederlerse mülkiyet haklarına dokunulmayacak bir yapı düşünüldü. Kanunda ‘eğer işletmeyi satsanız da bunun parasını nemalandırın. Mahkeme sonunda bu kişi beraat ediyorsa buna iade edin’ deniyor. Ama mahkum olursa o para kamunun olacak. Bir suç iddiası var ki kayyum atanmış. Ya kayyum, ya da TMSF idare edecek, 3’üncü bir seçenek yok” dedi.