Ankara TOBB ETÜ’DE MEZUNİYET SEVİNCİ

TOBB ETÜ’DE MEZUNİYET SEVİNCİ

23.11.2014 - 17:52 | Son Güncellenme:

.

TOBB ETÜ’DE MEZUNİYET SEVİNCİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Buradan mezun arkadaşlarıma, öğrencilerimize söylüyorum, yeni bir iş fikrim var diyorsanız o zaman ’Garaj’a gelin. Biz bütün imkanlarımızla sizleri bekliyoruz. Bedava ofis alanı var. Finansmana ulaşım konusu dahil her türlü danışmanlık hizmeti var" dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (TOBB ETÜ) mezuniyet sevinci yaşandı ve aynı zamanda 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açıldı. Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ kurulduğundan beri 10 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Burayı kurarken kendimize üç temel misyon belirlemiştik. Birincisi, gençlerimizi iş dünyasının dinamik ruhuyla eğitmekti. Sorunun değil çözümün parçası olan, yönlendiren değil yön veren, hızlı hareket eden bir gençlik istiyorduk. İkincisi, gençlerimizi iş dünyasının beklentilerine göre eğitmekti. İşsizlik sorununda görünmeyen tarafın ülkemizdeki mesleksizlik olduğunu biliyorduk. Gençler meslek sahibi olsun istiyorduk. Üçüncüsü, girişimci ve icat çıkartan gençler yetiştirmekti. Çünkü bu devirde zengin olmanın yolu girişimcilikten ve icat çıkarmaktan geçiyor. Özellikle teknolojiye dayalı yeni nesil girişimcilik gelişsin istiyorduk” ifadelerini kullandı.
Çağın ve zamanın üniversitesini kurduklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Yenilikçi bir üniversite kurduk. Fark ortaya koyduk. İlklere imza attık. Bugün teori ve pratiği aynı müfredatta buluşturan bir tek TOBB ETÜ var. Bizim üniversitemiz ’masada kalmayacaksın sahayı bileceksin’ diyor. Başkaları yazın tatilini yaparken bizim öğrencimiz sahada çalışıyor, alın teri döküyor Çocuklarımız buradan mezun olduğunda 1 yıllık iş tecrübesine sahip oluyor” şeklinde konuştu.
Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti:
“Hepiniz biliyorsunuzdur ABD’deki MIT’i (Massachusetts Institute of Technology). Şu ana kadar MIT mezunları 30 bin şirket kurmuş. Bu şirketler 3 milyonun üzerinde kişiye istihdam sağlıyor. Yılda 2 trilyon dolarlık bir gelir elde ediyor. Türkiye ekonomisinin yanına Arjantin ve İsveç’i eklediğiniz zaman ancak 2 trilyon dolar ediyor. Eğer MIT mezunları şirketlerini birleştirerek bağımsız bir ekonomi oluştursalardı, dünyanın 11’inci büyük ekonomisini oluşturacaklardı. İşin sırrı ne? Girişimcilik demek zenginlik demek. Girişimcilik demek refah demek. Kitabın ortasından söylüyorum girişimcisi fazla olan ülke fark atar, diğerleri ise onları takip eder. Biz bu ülkeye aşığız. O yüzden hedefi büyük koyduk.”
Hisarcıklıoğlu, mezunları okula davet ederek şunları söyledi:
“Buradan mezun arkadaşlarıma, öğrencilerimize söylüyorum, yeni bir iş fikrim var diyorsanız o zaman ’Garaj’a gelin. Biz bütün imkanlarımızla sizleri bekliyoruz. Bedava ofis alanı var. Finansmana ulaşım konusu dahil her türlü danışmanlık hizmeti var. Hatta fikrim yok ama girişimci olmak istiyorum diyorsanız, ’Garaj’ burada sizi bekliyor. Yeter ki girişimci olmaya niyetlenin.”
Rektör Vekili Adnan Şahin ise, TOBB ETÜ’nün bugün yedinci mezunlarını verdiğini hatırlatarak, üniversitenin iş dünyası ile yakın iletişimde olduğunu kaydetti.
Okul birincileri, Seher Deniz Temiz ve Kadir Yüce, ikincisi Esra Buran ve üçüncüsü Cansu Ağralı plaket ve hediyelerini TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB ETÜ Rektör Vekili Adnan Şahin’in elinden aldılar. Aynı zamanda LYS’de ilk yüz dereceye girip, TOBB ETÜ’yü tercih edenlere de hediye verildi.