Ekonomi TOBB yerli otomobil için yola çıktı

TOBB yerli otomobil için yola çıktı

28.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TOBB Genel Kurulu’ndaki yerli otomobil çağrısının ardından çalışmalar başladı. 6 Haziran’daki TOBB Yönetim Kurulu Toplantısı’nda yerli oto için yol haritası belirlenecek, akabinde otomotiv sektörüyle de görüşmeler yapılacak.

TOBB yerli otomobil için yola çıktı

Erdoğan, TOBB’un Genel Kurulu’nda yerli otomobilin TOBB çatısı altından çıkmasını istediğini belirterek, “Diyorum ki TOBB kendi çatısı altından yüzde 100 yerli otomobilini, ‘Made in Turkey’ olarak çıkarsın” demişti.

Haberin Devamı

Vizyon belirlenecek

Hisarcıloğlu, daha sonra yerli otomobille ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile bir araya geldi. Özlü görüşmede, bugüne kadar yerli otomobil konusunda yapılan çalışmalar konusunda Hisarcıklıoğlu’na bilgi verdi.

TOBB yerli otomobil için kendi bünyesinde de harekete geçti. 6 Haziran’da gerçekleşecek TOBB Yönetim Kurulu Toplantısı’nda da en önemli gündem maddesi yerli otomobil olacak. TOBB yönetiminin önümüzdeki süreçte, “yerli otomobil nasıl yapılabilir” konusunda otomotiv sektörüyle bilgi alışverinde bulunacağı belirtildi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve ekonomiden sorumlu diğer bakanlarla da yeniden bir araya gelmesi beklenen TOBB’un yerli otomobil konusunda bir yol haritası çıkaracağı kaydedildi. Çalışmalar süresince “Türkiye’nin nasıl bir yerli otomobil vizyonu” olmalı sorusuna da yanıt aranacağı ifade edildi. Çalışmalar belli bir yere geldikten sonra da konuyla ilgili kamuoyuna bilgi verilmesi bekleniyor.