Ekonomi TOFAŞ kapılarını vatandaşa açıyor

TOFAŞ kapılarını vatandaşa açıyor

18.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası AŞ Fabrika Direktörü Erdal Şimşek, salı gününden itibaren haftada 2 gün fabrikayı halkın ziyaretine açacaklarını söyledi. Şimşek, fabrikada düzenlediği basın toplantısında, vatandaşların  sinema veya tiyatroya gider gibi internetten randevu alıp cüzi bir ücret  karşılığında fabrikayı gezebileceklerini  belirtti.

TOFAŞ kapılarını  vatandaşa açıyor

Bireysel olarak da başvuru yapılabileceğini ifade eden Şimşek, bilet alabilmek için bir grup veya kurumla birlikte başvurulmasının gerekmediğini bildirdi. Şimşek, bu uygulamanın Batı’da, Amerika’da yapıldığına işaret ederek, “Oralardaki otomobil fabrikalarını gezdiriyorlar. Biz de benzeri bir uygulamayı yapacağız. Türkiye’de bu uygulama ilk ve tek. Yaratacağı etkiler açısından biz de çok heyecanlıyız” dedi.

Şimşek, “TOFAŞ, teknolojisini, modernizasyonunu, üretim proseslerini ilgi duyan insanlarla paylaşmak istiyor. Otomobile ilgi duyan insanlar otomobilin üretimine de ilgi duyuyor. Talepleri alıyoruz” diye konuştu.

Öğrenciye 5 TL

Şimşek, ziyaretlerin salı ve perşembe günleri gerçekleştirileceğini belirterek, “Çok zorda kalırsak ziyaret günlerinin sayısını artıracağız. Alınacak ücretleri sosyal sorumluluk projelerimizi fonlamak için kullanacağız. Öğrenci 5, tam 10 lira” ifadelerini kullandı.

Ziyaretçilerin, üretimin devam ettiği sırada elektrikli araçla fabrikanın birimlerini dolaşacağını anlatan Şimşek, “Ziyarete gelenler üretim yapılırken görecek. Gezi sırasında ekrandan bilgi vereceğiz” dedi.