İspanya La Liga En büyük kim?

En büyük kim?

06.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Barcelona ile Juventus ilk kez bir Türk hakemin düdük çalacağı Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya geliyor. Berlin Olimpiyat Stadı’nda Cüneyt Çakır’ın yöneteceği dev mücadele TSİ 21.45’te başlayacak.

En büyük kim

Şampiyonlar Ligi’nde 2014-15 sezonunun en büyük takımı bu akşam belli olacak. İtalyan Juventus ile İspanya’nın Barcelona takımları Berlin Olimpiyat Stadı’nda TSİ 21.45’te karşı karşıya gelecek. Avrupa’nın futboldaki 1 numaralı kupasını 4 kez müzesine götüren Barça ile aynı kulvarda iki şampiyonluğu bulunan Juve, bir kez daha zirveye çıkabilmek için Almanya’nın başkentinde mücadele edecek.

Haberin Devamı

Karşılaşmayı Türk hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Şampiyonlar Ligi finali yönetecek olan ilk Türk hakem olacak Cüneyt Çakır, geçtiğimiz yıl Dünya Kupası’nda yönettiği Hollanda-Arjantin yarı final karşılaşmasının ardından, kariyerinin en önemli maçında düdük çalacak.

Bu kez Juve

2011’de Manchester United’ı yendiği finalin ardından bir kez daha kupa için sahaya çıkan Barcelona, karşısında 2003 finalinde Milan’a boyun eğen Juventus’u bulacak.

Katalan ekibi bu sezon gruptan çıktıktan sonra Manchester City, Paris Saint Germain, Bayern Münih’i geçti. Finale çıkması sürpriz olarak değerlendirilen Juventus ise sırasıyla Borussia Dortmund, Monaco ve Real Madrid’i eledi.

Haberin Devamı

JUVENTUS - BARCELONA

Stat: Berlin Olimpiyat
Saat: 21:45
Hakem: Cüneyt Çakır

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra, Marchisio, Pirlo, Pogba, Tevez, Vidal, Morata

Barcelona: Ter Stegen, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Rakitic, Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar

Carlos Tevez, Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon 7 gol-2 asiste imzasını attı. Lionel Messi ise Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon 10 gol-5 asistle oynadı.

‘Şampiyonlar Ligi marşını bekliyorum’

Cüneyt Çakır dev final öncesinde UEFA.com’a açıklamalarda bulundu. Çakır, “Şampiyonlar Ligi marşını duymayı sabırsızlıkla bekliyorum. Sonrasında ise anın tadını çıkaracağım” dedi.

Maça atandığını duyduğu ilk anı anlatan deneyimli hakem, “O anı hiç bir zaman unutmayacağım. Bunu duyduğumda büyük bir mutluluk duydum. O an ekibimi, ailemi ve benim bugünlere gelmemi sağlayanları düşündüm. Bu benim için hen gurur hem de büyük bir sorumluluk. Çünkü ilk kez bir Türk hakemi burada düdük çalacak” diye konuştu.

Çakır ve yardımcıları maçın oynanacağı Berlin’deki statta hazırlıklarını tamamladı ve maç saatini beklemeye başladı.

En büyük kim

Yazarlar