Sağlıklı Beslenme Tok tutan yiyecekler

Tok tutan yiyecekler

21.05.2018 - 11:33 | Son Güncellenme:

Karnı uzun süre tok tutan yiyecekler sayesinde hızlı bir biçimde kilo verebileceksiniz. Besin değerleri açısından oldukça güçlü olan bu besin türleri acıkmayı önleyerek tüm gün daha az besin alma isteği sağlıyor. Ne yerseniz yiyin sürekli acıktığınızı hissediyor, canınız sürekli abur cubur bir şeyler çekiyorsa tok tutan yiyecekler sizi bu sorundan kurtaracak. Günlük hayatınızda sıklıkla tüketmeniz gereken tok tutan yiyecekler neler sizler için hazırladık. İşte uzun süre tok tutan yiyecekler…

Tok tutan yiyecekler

Fazla kilolarınızdan kısa süre içinde kurtulmak istiyorsanız tok tutan yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Günlük hayatınızda sıklıkla tüketebileceğiniz bu besinler sizleri gün içinde uzun süre tok tuttuğu için fazla kilolarınızdan kurtulmanız çok daha kolay bir hale gelecek. Bilindiği üzere hızlı kilo verebilmek için gün içinde porsiyon sayısı arttırılırken, porsiyonların değerinin düşürülmesi gerekiyor. Gün içinde tükettiğiniz ara öğünlerde fazla yediğinizi düşünüyorsanız sizler için hazırladığımız tok tutan yiyecekler listesi açlığınızı dindirecek bir yöntem olacak. Peki, bu listede neler var? Tok tutan yiyecekleri sizler için sıraladık, işte o yiyecekler…

Uzun süre tok tutan yiyecekler

Günlük almanız gereken besin miktarının üstüne çıkmaktan korkuyorsanız tok tutan besinleri tüketmeyi tercih edebilirsiniz. Tok tutan bu doğal ürünler ile hem sağlıklı bir biçimde beslenebilir hem de uzun süre acıkmanın önüne geçebilirsiniz. Tok tutan yiyecekler neler, sizler için hazırladık.

Elma

Tok tutan yiyecekler

Her öğünden önce bir tane elma yiyerek uzun süre tok kalabilirsiniz. İçeriğinde bol miktarda lif ve su barındıran elma sizi uzun süre tok tutacak bir besin olarak daha az yemenizi de sağlayacak bir ara öğün olabilir.

Mercimek ve nohut

En faydalı baklagiller arasında yer alan mercimek ve nohut, tok tutma özellikleri ile de dikkat çekiyor. Lif, protein, B vitamini ve demir açısından oldukça zengin olan bu gıdalar uzun süre tok kalmanızın en etkili yollarından birisi. Yapılan araştırmalara göre bu besinleri tüketen kişilerin sonrasında %31 daha fazla tok kalması mümkün.

Avokado

Ülkemizde severek tüketilen tropikal meyvelerden birisi olan avokadoyu sağlıklı bir öğün olarak tüketebilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre kahvaltıda yarım avokado yiyen bir kişi öğlen saatlerine kadar tok kalabiliyor.

Çorba

Tok tutan yiyecekler

Kalori değeri düşük çorbaları ara öğünlerde tüketerek daha az acıkabilirsiniz. Yapılan araştırmalar çorbanın tok tutan besinler sıralamasında ilk sıralarda yer aldığını doğruluyor.

Turşu

Etli yemekler, pilav gibi ana öğünlerin yanında alternatif olarak tüketilen turşu tok tutan yiyecekler arasında yer alıyor. Turşu, sindirime yardımcı olan probiyotik etkileri sayesinde iştah azalmasına yardımcı oluyor.

Acı biber

İçeriğinde yer alan kapsaisin isimli madde sayesinde metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olan acı biber yağları yakan bir ürün olmasının yanı sıra tok tutma özelliği ile de dikkat çeken bir yiyecek. Her öğünde çeyrek çay kaşığı acı biber tüketerek iştahınızın kapanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bitter çikolata

Tok tutan yiyecekler

Canınız tatlı çekiyorsa sütlü çikolata yerine bitter çikolata tercih ederek iştahınızı uzun süre kapatabilirsiniz. Tok tutan yiyeceklerden birisi olan bitter çikolata tatlı ihtiyacınızı karşılarken kalp ve beyin sağlığınızı da koruyacak.

Su

Günlük belirli bir oranda su içerek hem sağlıklı bir vücuda sahip olabilir hem de kilo almanın önüne geçebilirsiniz. Tokluk hissi veren su, vücut için en faydalı içeceklerin başında geliyor.

Kuruyemiş

Yapılan araştırmalara göre kahvaltıda kuruyemiş ve portakal suyu tüketen kişiler 12 saate kadar tok kalabiliyor. Bu besinleri sadece kahvaltıda değil ara öğünlerde de tüketerek gün içinde fazla yemek yeme sorunundan kurtulabilirsiniz.

Sahurda tok tutan yiyecekler neler?

Tok tutan yiyecekler

-Zerdeçal
-Salata
-Hurma
-Yayık ayran
-Yumurta
-Yoğurt
-Yeşillik
-Zeytin

Yazarlar