Tokat Tokat Belediyesi'nde Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

Tokat Belediyesi'nde Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

20.12.2017 - 18:33 | Son Güncellenme:

.

Tokat Belediyesinde Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay arasında 2018-2019 Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.
Tokat Belediyesi sosyal tesislerinde düzenlenen imza töreni öncesinde Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay konuşma yaptı. Turbay, "Sendika olarak özellikle yerelde yaptığımız işin en iyisini, en güzelini yapmaya çalışıyoruz. Başta başkanımız olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum. Her geçen yıl sendikamız ve ülkemiz bir adım daha ileri gidecek" dedi.
Başkan Eroğlu ise konuşmasında sosyal belediyeciliğin önemine değinerek,"Geride eserler bırakmak, hoş sözlerle hatırlanmak herkesin isteğidir. Bizler de işimizi yaparken hep bu amaç uğruna çalıştık. İnsanların arkamızdan iyi, güzel, hoş şeyler söylemesi bizler için en büyük mutluluktur. Diğer yandan biz adaletli ve çalışan bir belediye olarak anılmak istiyoruz. Muhakkak ki eksiklerimiz, hatalarımız vardır. Ancak biz işimizi dosdoğru yapmanın derdindeyiz. Bu eksikleri de en aza indirerek yolumuza devam edeceğiz inşallah. Belediye bir şehrin lokomotifidir. Belediyenin vizyonu o şehrin de vizyonu ve vitrinidir. Her işin de bir hakkı vardır. Devletimizin belirlemiş olduğu memur maaşları var. Hamdolsun belediye olarak işçisine, memuruna borcu olmayan bir belediyeyiz. İşçilerimizin ikramiyesi olduğu gibi, memur kardeşlerimizin de sosyal denge tazminat hakları var. Bugün burada 3’üncü sözleşmemizi imzaladık. Sözleşmede emeği geçen Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay’a, Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa Bandırmalı’ya, Bem-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Kadir İşbilir ve Yönetimine ve tüm memur arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Başkan Eroğlu, 468 TL olan memur sosyal denge tazminatının yeni yılda 565 TL olacağını, veznedarların 507 lira olan sosyal denge tazminatının 585 TL olacağını, müdürlerin ise 565 TL olan sosyal denge tazminatlarının 633 TL’ye çıkarıldığını, başkan yardımcılarının tazminat rakamlarında bir değişiklik olmadığını kaydetti.