Tokat Tokat'ta "15 Temmuz Darbe Girişiminin Şifreleri" Konulu Konferans

Tokat'ta "15 Temmuz Darbe Girişiminin Şifreleri" Konulu Konferans

14.07.2017 - 20:40 | Son Güncellenme:

.

Tokatta 15 Temmuz Darbe Girişiminin Şifreleri Konulu Konferans

TOKAT (AA) - Tokat'ta "15 Temmuz darbe girişiminin şifreleri" konulu konferans düzenlendi.

Haberin Devamı

Gaziosmanpaşa Lisesindeki konferansa Uluslararası Medya Enformasyon Derneği Başkanı Aslan Değirmenci, gazeteci yazar Ahmet Açıkay konuşmacı olarak katıldı.

Değirmenci, yarın 15 Temmuz'un yıl dönümü olduğunu söyledi.

15 Temmuz'dan önce darbe toplantılarının yapıldığını belirten Değirmenci, "1 Kasım 2016 seçimlerinden sonra devletimiz 10 tane darbe toplantısının yapıldığını tespit etmiş durumda. İlk darbe toplantısı 27 Aralık 2015 tarihinde yapılmış. İlk toplantıyı Adil Öksüz başkanlığında gerçekleştirmiş. Şu andaki darbe davalarının sanık generalleriyle Adil Öksüz bir araya geliyor. Bu toplantılarda Adil Öksüz generallere FETÖye bağlılık yemini ettiriyor. İlk toplantıda Kandil'den, terör örgütü PKK'dan gelen talimatları ve eylemleri masaya yatırıyorlar. Kandil'in ve PKK'nın baskısından faydalanıp kaosu derinleştirmek istiyor ve darbeye zemin hazırlamak istiyor." dedi.

Haberin Devamı

Toplantılarda istihbarat zafiyetlerinin de görüşüldüğünü anlatan Değirmenci, şöyle konuştu:

"Darbe zemini hazırlamak için sanık generallerle Adli Öksüz başkanlığındaki toplantıda bu konu görüşülüyor. Adil Öksüz her yaptığı toplantıdan sonra Amerika'ya gidiyor. Toplantıda FETÖ'cü generallerin önerisi cebirden şiddete devlet otoritesini zaafa uğratmak. Her türlü yöntemi denemek. 5 Mayıs 2016'da suikast listesi hazırlanıyor. 27 Mayıs 2016'da Ankara'da yapılan toplantıda Cumhurbaşkanımıza yapılacak suikastın hazırlıkları masaya yatırılıyor. 15 Temmuz, darbe girişimi değil ülkeyi işgal etme girişimiydi."

Gazeteci yazar Ahmet Açıkay da 15 Temmuz darbe girişimi ve diğer darbelerle ilgili bilgiler verdi.

Konferansa Tokat Valisi Ömer Toraman, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mustafa Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Şaban Ceylan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.