Tokat TOKAT’TA “CAMİ-ÖĞRENCİ EVİ” PROJESİ

TOKAT’TA “CAMİ-ÖĞRENCİ EVİ” PROJESİ

19.12.2015 - 15:08 | Son Güncellenme:

.

TOKAT’TA “CAMİ-ÖĞRENCİ EVİ” PROJESİ

Tokat Müftülüğü’nce başlatılan "Cami Öğrenci Evi" projesi kapsamında, kent merkezindeki 25 cami yakınında kiralanan öğrenci evlerinde 20’si kız 120 üniversite öğrencisine sıcak yuva imkanı sunuldu.
Vali Cevdet Can, Tokat Müftülüğü’nün “Cami-Öğrenci Evi” projesi kapsamında açılan evlerde kalan üniversite öğrencilerini İl Müftüsü Ahmet Erdem, Müftü Yardımcılar Selahattin Şanver ve Ünal Tan ile birlikte ziyaret etti. Türkiye’ye örnek teşkil eden bu projeye gereken desteği vereceklerini belirten Vali Can, “Bu projenin model olarak benimsenip anlatıldığında yaygınlaşacağına inanıyorum. Allah’a güzel ameller yükselir. Bizim inancımız yardımlaşmayı ve dayanışmayı öne çıkarıyor. Amacımız hayrı ve güzelliği yaygınlaştırmak” dedi.
İl Müftüsü Ahmet Erdem ise yaptığı konuşmada projenin cami merkezli başlamış olmasının önemine dikkat çekerek, “Din adamlarının görevi aynı zamanda gençlere sahip çıkmaktır. Gençlerin Allah’ın emaneti olduğu düşüncesiyle bu projeyi hayata geçirdik. Burada asıl olan cami ile öğrenciyi bütünleştirmek. Hiç kopmayacak bir gönül bağı oluşturmak. Sizler üniversiteyi bitirdiğiniz zaman Tokat’tan memnun bir şekilde ayrılmanız bizim gayemizdir. Aynı zamanda gençlerimizin bir tuzağa düşmemeleri, manen bir boşlukta kalmamaları da bizim bir gayemiz" diye konuştu.
Sunulan bu imkanın kendileri için çok büyük bir anlam ifade ettiğini, hem bir aile ortamına kavuştuklarını hem de ekonomik olarak rahatladıklarını dile getiren öğrenciler ise kendilerini ziyaret eden Vali Cevdet Can’a ve projeyi hayata geçiren İl Müftüsü Ahmet Erdem’e teşekkür ettiler.