Siyaset Erdoğan Macaristan yolcusu

Erdoğan Macaristan yolcusu

06.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Erdoğan Macaristan yolcusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’daki AK Parti Kampı’nın ardından 8-9 Ekim tarihlerinde Macaristan’a resmi bir ziyarette bulunacak. Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ve Macaristan Başbakanı Victor Orban ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunacak.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın Macaristan temaslarının ana gündemini iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler oluşturması bekleniyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2,5 milyar dolar seviyesinde bulunurken, 5 milyar hedefi daha önceki toplantılarda konuşulmuştu. Bu amaçla Budapeşte’de Türkiye-Macaristan İş Forumu da düzenlenecek.

Gül Baba Türbesi açılacak

Erdoğan’ın Macaristan temaslarında TİKA tarafından restore edilen Gül Baba Türbesi’nin açılışını da yapacak. Açılışa Orban’ın katılımı da bekleniyor. Osmanlı döneminin sona ermesiyle pek çok tarihi eser Macaristan’da yok olurken, “Gül Baba Türbesi” yüzyıllar boyunca korundu. TİKA’nın Macaristan’da çok sayıda restorasyon projesi bulunuyor. Öte yandan Erdoğan’ın bu seyahatte Müslümanlığa geçen, kendisini “Turancı” olarak tanıtan ve “Atilla’nın torunuyuz” diyen Jobbik Partisi lideri Gabor Vona ile de görüşebileceği ifade ediliyor.