Gündem Tokat Valisi ‘uçamadı’

Tokat Valisi ‘uçamadı’

01.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tokat Valisi Cevdet Can, Turhal ilçesinde düzenlenen yamaç paraşütü yarışması öncesi, eğitmen Alim Yıldırım ile birlikte uçmak istedi. Vali Can, yamaç paraşütü ile havalanamayınca düşüp sürüklendi.

Tokat Valisi ‘uçamadı’


Şenyurt beldesinde bulunan 1200 metre yüksekliğinde Mercimek Tepesi’nde “Mercimek Tepe Xc Open 2014” isimli Türkiye şampiyonası düzenlendi. 73 sporcunun katıldığı yarışmada sporcular yamaç paraşütünde Türkiye’yi temsil etme hakkı elde edebilmek amacıyla birbirleri ile yarıştı. Yarışmaya Vali Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ile çok sayıda davetli katıldı. Sporcular deneme uçuşu yaparken protokolde bulunan Vali Cevdet Can ile AK Parti Milletvekili Zeyid Aslan, eğitmen paraşütçü hocaları ile birlikte uçmaya karar verdi.

Yerde yuvarlandı
İlk kez yamaç paraşütü ile uçacağını söyleyen Vali Can’a, 20 yıllık yamaç paraşütü eğitmeni Alim Yıldırım eşlik etti. Vali Can, arkasında bulunan eğitmen Ali Yıldırım ile koşmaya başladı. Bir süre sonra Vali Can ile Yıldırım havalanamayınca koşar adımların ardından düşüp yuvarlandı. Görevliler Vali Can’a yardım ederken Can’ın elbiseleri yırtıldı. Can’ın kazasının ardından Zeyid Aslan da uçmaktan vazgeçti.