Ekonomi TOKİ’den yüzde 20 indirim kampanyası

TOKİ’den yüzde 20 indirim kampanyası

18.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarının ilgisini çekecek bir indirim kampanyası başlatıyor. Başvuruların 22 Ağustos - 30 Eylül arasında geçerli olacağı kampanyada, borçlarını peşin ödeyeceklere yüzde 20 indirim uygulanacak.

TOKİ’den yüzde 20 indirim kampanyası

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, borcunu erken kapatıp, tapusunu almak isteyen konut ve işyeri alıcılarından gelen yoğun talep nedeniyle geri ödemeleri süren gayrimenkuller için indirim kampanyası düzenlendiğini ifade etti. Turan, vatandaşın bu yöndeki beklentileri üzerine 2016 için indirim kampanyasının tarihi ve koşullarının belirlendiğini bildirdi.
175 bin kişi
Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve işyeri alıcıları, 22 Ağustos-30 Eylül 2016 arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında, indirim mümkün olmayacak.
İndirim kapsamına alınan projelerdeki konut ve işyeri alıcılarının, başvuru tarihi itibariyle idareye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borçlarının bulunmaması gerekiyor. Kampanyadan, satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri aynı yılın sonuna kadar başlamış konut ile işyerleri sahipleri yararlanacak. Bununla birlikte 12 ay ve daha az vadesi kalan projeler, indirim kampanyasına dahil edilmedi.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş, geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış ve geri ödemeleri halen devam eden 174 bin 441 konutun yanı sıra 1.379 işyeri bulunuyor.