Ekonomi TOKİ’den yüzde 20 indirim kampanyası

TOKİ’den yüzde 20 indirim kampanyası

09.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri  alıcılarına yönelik her yıl yapılan yüzde 20 indirim kampanyasına başvurular 24 Nisan’da başlayacak.

TOKİ’den yüzde 20 indirim kampanyası

TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA’ya yaptığı açıklamada, bu yılki indirim kampanyasında esnek ödeme planı yaptıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Turan, “Yüzde 20 indirim kampanyamızdan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlarımız da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlarımız borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanabilecek” dedi.

TOKİ’den yüzde 20 indirim kampanyası

18 Mayıs son

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 24 Nisan - 18 Mayıs arası ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini kaydeden Turan başvuru tarihi itibariyle TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerektiğini vurguladı.

Konu kredisi mümkün

Geçen yıl borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik indirim kampanyasından 17 bin 706 kişinin faydalandığını hatırlatan Turan, 950 milyon 767 bin liralık borcun kapatıldığı bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Turan ayrıca, kampanya kapsamındaki konut alıcılarının borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak istemeleri halinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabileceklerini de sözlerine ekledi.

Esnaf sayısı artıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkar sayısının bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 4 bin 33 arttığını belirtti.

Palandöken, açıklamasında, ocak - mart dönemine ilişkin esnaf ve sanatkar sayılarını değerlendirdi. Bu yılın ilk üç ayında esnaf ve sanatkar sayısının geçen yılın aynı dönemine göre 4 bin 33 arttığı belirten Bendevi Palandöken, “Geçen yılın aynı döneminde 1 milyon 702 bin 976 olan esnaf sayısı, 1 milyon 707 bin 9 olarak kayıtlara geçti. Martta esnaf sayısı, bir önceki aya göre 13 bin 652 artış gösterdi” ifadesini kullandı.