Gündem TOKİ dolandırıcılarına suçüstü

TOKİ dolandırıcılarına suçüstü

14.09.2017 - 16:22 | Son Güncellenme:

İstanbul'da, kurdukları internet sitesi üzerinden TOKİ'den ev satışı vaadinde bulunarak dolandırıcılık yapan 4 kişilik bir dolandırıcılık şebekesi polis tarafından çökertildi. Mahkemeye sevk edilen şebeke üyelerinden 3'ü tutuklanırken birisi ise adli kontrol kararıyla serbest kaldı

TOKİ dolandırıcılarına suçüstü

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şebekenin kurduğu internet sitesi üzerinden verdikleri ilanla TOKİ'den ev vaadinde bulunarak vatandaşlardan para talep ettiği yönünde geçtiğimiz hafta gelen bir ihbarı üzerine çalışma başlattı.
Soruşturma kapsamında, alıcı kılığına girerek şüphelilerle irtibata geçen ve TOKİ'nin çekilişinden ev çıkma garantisi aldıktan sonra parayı vermek için Beyoğlu Tünel'de buluşma ayarlayan ekipler, 4 zanlıyı suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.

BİN LİRAYA ÇEKİLİŞ GARANTİSİ
Emniyette sorguya alınan ve suçlarını kabul eden şebeke üyelerinin kurdukları internet sitesi üzerinden TOKİ'nin Kayaşehir'deki çekilişle satacağı1440 konutluk projesini bin lira ön ödeme ile çekiliş garantisi vererek tek tek satışa çıkardığı öğrenilirken, işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklandı, biri ise adli kontrol kararıyla serbest kaldı. Polisin konuyla ilgili soruşturması devam ediyor.

Haberin Devamı


"RESMİ HESAPLARIN HARİCİNE PARA YATIRMAYIN"
Yetkililer, TOKİ'nin gerçekleştirdiği proje ve çekilişlerle ilgili resmi hesaplar ve yetkililerin verdiği bilgiler dışındaki hiçbir bilgiye itibar edilmemesi ve resmi banka hesapları dışında hiçbir hesaba para yatırılmamasını ve elden para verilmemesi uyarısını yaptı.