Gündem TOKİ Kayaşehir’den nasıl ev alınır?

TOKİ Kayaşehir’den nasıl ev alınır?

21.04.2018 - 15:29 | Son Güncellenme:

TOKİ, Kayaşehir’de yapacağı proje ile ev sahibi olmak isteyenlere yardımcı oluyor. Bölgeden konut sahibi olmak istiyorsanız ilgili teminat tutarını belirtilen süre içerisinde bankaya ödemeniz gerekiyor. TOKİ Kayaşehir’de ev sahibi olmak için yapmanız gerekenler yazımızda...

TOKİ Kayaşehir’den nasıl ev alınır

TOKİ’nin yeni projesi “Kayaşehir”

Haberin Devamı

TOKİ, Kayaşehir’de yapacağı konut projesi ile birçok kişiyi ev sahibi yapmaya hazırlanıyor. Bu yeni konut projesi en yeni mimari özelliklere sahip olacak. Fakat bu bölgeden ev almak istediğinizde bazı şartları da yerine getirmeniz gerekiyor. Çekilişle ev sahibi yapan TOKİ katılmak isteyenlerden teminat alıyor. Teminatı ilgili bankaya ödediğinizde çekilişe katılabiliyorsunuz.

TOKİ konut projesi

TOKİ’nin yaptığı projede daireler 1+1,2+1 ve 3+1 olarak satışa sunulacaktır. Başvuru yapmak isteyenler bu dairelerden birini seçerek başvuru yapabileceklerdir. Bu seçimi de bankaya ilgili teminatı ödeyecekleri zaman yapmaları gerekiyor. Teminat ödemesi sırasında hangi daire için çekilişe girdiğinizi belirtmeniz gerekiyor. Bu sayede işleminiz tamamlanacaktır. Ödeme yapıldıktan sonra TOKİ tarafından açıklanan çekiliş tarihini belirtmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Kimler başvuru yapabilir?

TOKİ Kayaşehir projesine başvurabilmeniz için bazı şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Öncelikle sizin adınıza herhangi bir ev kaydının olmaması gerekir. Eğer üzerinize tapulu ev var ise ve başvuru yaparsanız kayıtlarda çıkacağı için başvurunuz geçerli sayılmayacaktır. Ayrıca gelirinizin de belirli bir üst seviyeden yüksek olmaması gerekiyor. Bu sayede başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca şehit ve gazi yakınlarına da öncelik tanınıyor. Dairelerin belirli bir kısmı bu kişilere ayrılıyor.

Çekiliş nasıl yapılır?

İlgili teminatın ödeme sistemi kapandıktan sonra TOKİ çekiliş tarihinde noter huzurunda işlem yapar. Size verilen numarayı saklamanız gerekir. Çekilişte bu numara kullanılacaktır. Eğer çekilişte sizin numaranız çıkar ise önceden belirttiğiniz daireyi almaya hak kazanırsınız. Ancak herhangi bir şey çıkmaz ise daire satın alamazsınız. Çekilişte kazanamayanların geri ödemesi ilgili bankalar tarafından yapılır. Bankaya başvuru yaparak paranızı geri alabilirsiniz. Çekişte daire çıkanlar eğer o daireyi istemezler ise diğer çekilişte çıkanlar ile değiştirme de yapabilirler.