Ekonomi TOKİ Park'lar geliyor

TOKİ Park'lar geliyor

10.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, büyük çaplı park projeleriyle ilgilendiklerini belirterek, “Bunu TOKİ Park olarak isimlendirdik. İstanbul’da şu anda 4 tane büyük çaplı çalışmamız var. Birincisini bu yıl içinde açmış olacağız” dedi.

TOKİ Parklar geliyor

AA Finans Masası’na konuk olan Turan, 19 yılda 43 bin konut üreten TOKİ’nin son 13 yılda 822 bin üretim yaptığını, 2016’da 65 bin, 2017’de 60 bin konut ürettiklerini ve sattıklarını bildirdi. Turan, bu yıl asgari 60 - 70 bin konut hedefi koyduklarını söyledi.

Çok ses getirecek

TOKİ’nin şu anda ilk defa büyük çaplı park projeleriyle ilgilendiğini aktaran Turan, şunları kaydetti:

“Şu anda İstanbul Kayabaşı’nda, tamamlandığında toplam 2 milyon metrekare olacak bir park yapıyoruz. Şu an 350 bin metrekaresini ihale ettik. Örnek bir park olacak. Tesis, bina ağırlıklı değil, ağaçlarla, yürüyüş yollarıyla daha ekolojik bir park inşa ediliyor. İnşallah bu sonbahar aylarında açmış olacağız. Bunları, TOKİ Park olarak isimlendirdik. Birincisini bu yıl açmış
olacağız.

Bunlar bizim tek başına yapıp işleteceğimiz şeyler değil. Biz bunları Büyükşehir Belediyesine vereceğiz. Pendik’te bir arazi satın aldık ve orada çalışmalar yapıyoruz. 300 bin metrekare kesintisiz bir koru alanı inşa ediyoruz. Denize bakan bir koru olacak. İçerisinde bir sosyal tesisin olacağı, diğer bütün alanın ağaçlar ve yürüyüş yollarıyla çevrili olacağı bir koru alanın bu yıl içinde inşa etmiş olacağız.”

Turan, bu şekilde müjdeleyecekleri önemli 2-3 yer daha olduğunu belirterek, “İstanbul’da vatandaşlarımızın beklentisi olan, ‘TOKİ buralara ev yapmasa da şöyle yapsa’ diyeceği, Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatı olan yerler var. Çok ses getirecek yerler. İstanbul’da şu anda 4 tane büyük çaplı çalışmamız var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Faiz yüzde 1’in altında olmalı

Turan, faizlerin geldiği noktada ne konut edinmek isteyen vatandaşların, ne de konut veya sanayi yatırımcılarının bir şey yapmasının mümkün gözükmediğini belirterek, “Faiz oranlarının mutlaka yüzde 1’in altında olması gerekir. Herkesin zorlandığı bir yerde bankalar kârlarını artırıyorsa ortada bir sorun var demektir” dedi.