Tolga Çevik

  • İsim
    : Tolga
  • Soyad
    : Çevik
  • Mesleği
    : Oyuncu
  • Doğum Tarihi
    : 12.05.1974
    1974-05-12
  • Cinsiyeti
    : Erkek
  • Uyruğu
    : Türkiye
BİYOGRAFİSİ

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Avrupa Yakası adlı dizide Sacit Kıral karakterini canlandırmış ve daha sonra diziden ayrılarak kendi hazırladığı Komedi Dükkanı adlı komedi programına ağırlık vermiştir.
 
1996 yılında Central Missouri State Üniversitesi'nin Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk bölümünden mezun olmuş ve eğitimi sırasında Amerikalı aktör Robin Williams'dan eğitim almıştır. Amerika'daki eğitimini tamamladıktan sonra Hadi Çaman Tiyatrosu'nda profesyonel hayatına başlamıştır. BKM oyuncusu olan Çevik, genellikle BKM yapımı film, dizi ve oyunlarda rol alır. Topluluğun Bana Bir Şeyhler Oluyor oyunu dışında, Yeditepe Oyuncuları'nın Kelebekler Özgürdür oyununda rol aldı.
 
Cem Yılmaz'ın kardeşi Özge Yılmaz ile evlidir. Bir kız (Tuna) ve bir erkek (Tan) çocuk babasıdır. Komedi Dükkanı adlı programı TRT den sonra Star TV'de 2010 - 2011 sezonunda açmıştır. 15 Haziran 2011 tarihinde program "Yolun Sonu"adlı bir bölüm ile noktalanmıştır. Arkadaşım Hoşgeldin turnesini bitirdikten sonra 31 Aralık 2013 itibari ile Kanal D'de yayınlanan Arkadaşım Hoşgeldin oyununa devam etmektedir.
 
Ödülleri
Secrets - En İyi Yardımcı Oyuncu Ödülü (New York)
I Am In America - En İyi Film, En İyi Oyuncu (Akademik (Fransa), National Film Fair Of B.F.A, California S.U)
Marriage - CMSU En İyi Film ve Yetenek Ödülü
Terra Nova - En İyi Yardımcı Oyuncu Ödülü
Hey God - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
Help Me! - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
Help Me! - En İyi B.F.A Senaryo Ödülü
Jacques & The Master - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
Küheylan - Avni Dilligil Özel Ödülü (1996 - 1997)
Küheylan - Stern Magazin Genç Yetenek Ödülü
Küheylan - Vasfi Rıza Zobu Gençlik Ödülü
Vizontele - Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Özel Ödülü (2000 - 2001)
Herkes Kendi Evinde - Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Özel Ödülü (2000 - 2001)
Organize İşler - Sadri Alışık En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (2005)
Altın Kelebek Ödülleri)) - En İyi Komedyen (2011)
Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Show Programı - Komedi Dükkanı (2008)
Medya Oskarları - En İyi Komedyen (2007 - 2008)
Medya oskarları - En İyi Show Programı - Komedi Dükkanı (2008 - 2009)
Samsun 19 Mayıs Üniversitesi I.OMÜ ödülleri En İyi Talk Show - Komedi Dükkanı(2010 - 2011)
Marmara Üniversitesi Matematik Kulübü Başarı Ödülleri - En İyi Komedyen Ödülü (2010 - 2011)
2.Antalya Televizyon Ödülleri - En İyi Komedi Programı Komedi Dükkanı (2011)
Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Komedi Erkek Oyuncusu 2011
Kadir Has Üniversitesi - Yılın En Has Mizahçısı 2011
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 1.Yılın Kahramanları - En Kahraman Komedyen 2011
Yıldız Teknik Üniversitesi Yılın Yıldızları-En beğenilen Tiyatro Oyuncusu - 2012
Rol aldığı bazı oyunlar
Bana Bir Şeyhler Oluyor - Ramazan
Sen Beni Sevmiyorsun - Edi
Kalbin Sesi - Bob
Kelebekler Özgürdür - Can
Küheylan - Alan Strang
Filmografi
Sinema filmleri
Patron Mutlu Son İstiyor (2014) - Yazar Sinan ve Yapımcı İsfendiyar
Sen Kimsin? 2012 -Dedektif Tekin
Organize İşler (2005) - Samet Bulut
Hızlı Adımlar (2004)
Vizontele Tuuba (2003) - Nafiz Doğan
Vizontele (2000) - Nafiz Doğan
Herkes Kendi Evinde (2000) - Selim
Köçek (2000)
Televizyon dizileri
Komedi Dükkanı, 2008
Arkadaşım Hoşgeldin (2014 - Günümüz)
Komedi Dükkanı (2007 - 2014) (15 Haziran 2011 tarihinden itibaren TV kanallarında yayını bitmiş, turnelerle yoluna devam etmiş, günümüzde ise Arkadaşım Hoşgeldin adıyla TV ekranlarına geri dönmüştür.)
Avrupa Yakası (2006 - 2008) - Sacit Kıral
Sevinçli Haller (2004) - Necmi
Her Şey Yolunda (2004) - Başar
Dişi Kuş (2004) - İskender
Ölümsüz Aşk (2003) - Tahsin
Esir Şehrin İnsanları (2003)
Aşk ve Gurur (2002) - Savaş Timur
Salacak Öyküleri (1998)
Feride (1996) - Ali


Tolga Çevik biyografisi

Tolga Çevik kimdir?

Tolga Çevik 12.05.1974 tarihinde doğmuş olup Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Tolga Çevik kaç yaşındadır?

Tolga Çevik 12.05.1974 tarihinde doğmuş olup 40 yaşındadır.

Tolga Çevik ne iş yapar?

Tolga Çevik Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Tolga Çevik nerelidir?

Tolga Çevik Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.