İstanbul TOLGA CİĞERCİ, GALATASARAY’A İMZAYI ATTI

TOLGA CİĞERCİ, GALATASARAY’A İMZAYI ATTI

08.08.2016 - 17:09 | Son Güncellenme:

.

TOLGA CİĞERCİ, GALATASARAY’A İMZAYI ATTI

Galatasaray’ın Almanya ekibi Herta Berlin’den transferi Tolga Ciğerci, sarı-kırmızılılarla 3 yıllık sözleşme imzaladı.
Galatasaray’ın Almanya ekibi Hertha Berlin’den trasferi Tolga Ciğerci, kendisini sarı-kırmızılı formaya bağlayan imzayı attı. Galatasaray ile 3 yıllık sözleşme imzalayan 24 yaşındaki Ciğerci, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleşen imza törenine Muhammed Ali tişörtüyle geldi ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gurbetçi oyuncu, “Galatasaray’da oynamak küçüklükten beri hayalimdi. O da bugün oldu. İnşallah burada başarılı yıllar sergilerim” dedi.
“İyi bir performansla takıma yardım etmek istiyorum”
Sezon içinde kendisinden beklenen performans ile ilgili de konuşan orta saha oyuncusu, “İyi bir performansla takıma yardım etmek istiyorum. İnşallah bu performansları da istediğim gibi yaparım. O pozisyonda Melo ya da kim oynadıysa, benim karakterim ve futbol stilim başka. Bu stili burada göstermek istiyorum" açıklamasında bulundu.
“İnşallah yine Fenerbahçe’ye gol atarım”
Gurbetçi futbolcu, 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde Mönchengladbach formasıyla Fenerbahçe’ye attığı golün hatırlatılması üzerine ise, "Çocukluğumdan bu yana Galatasaraylıyım. O geçti artık. Şimdi buradayım. Fenerbahçe’ye karşı oynarsam yine gol atmak isterim" ifadelerini kullandı.
Nazifoğlu: “Önemli bir oyuncu aldık”
İmza törenine katılan Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu ise, “Almanya’dan yine yüreği Galatasaray sevgisi ile çarpan çok önemli bir oyuncu aldık. Klasik olacak ama birçok kulüp tarafından istendi ama oyuncumuz bizi tercih etti. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Cavanda ve Leiva konusu
Cavanda ve Leiva transferi hakkında da konuşan Nazifoğlu, “Cavanda ile ilgili biraz daha zamana ihtiyacımız var. Bugün kesinleşecek. Lucas Leiva ile ilgili de bu akşama kadar süreleri var. O süreyi kullandılar kullandılar, kullanmadılar başka alternatiflere yöneleceğiz” açıklamasında bulundu.
Bazı oyunculara verilen para cezaları
Galatasaray’da birçok oyuncuya verilen para cezaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Nazifoğlu, bu cezaların güncel olduğunu vurgulayarak, “Bu cezaların olduğu gerçek. Biz her sene disiplin talimatını imza karşılığı oyunculara veriyoruz. Bu cezalar orada da yazan cezalar. Şimdi bu cezalar duruyor ne olacak? Tabii ki biraz da futbolcuların performansı ile ilgili bir konu. Bizim yönetimimiz nasıl bu cezayı verdiyse istediği zaman da af etme yetkisi var. Ama şu an bu cezalar günceldir” ifadelerini kullandı.
“Bonservisler, 65 milyonun içine dahil değil”
Bazı basın organlarında yer alan ‘Galatasaray Finansal Fair Play kotasını aştı’ haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Nazifoğlu, “Gazetelerde, basın organlarında bizim Financial Fair Play ile ilgili kotayı aştığımız haberleri var. Bu cezayı okursanız o cezalara bonservis bedelleri dahil değildir. İnsanlar konuyu bilmediklerinden dolayı yanlış açıklamalar yapıyorlar. Bonservis bedellerini lütfen 65 milyonun içine katmayın” dedi.
Gurbetçi oyuncu, açıklamaların ardından kendisini 3 yıllığına sarı-kırmızılı formaya bağlayan imzayı attı. Daha sonra Ciğerci ve Nazifoğlu, ‘2019’ yazılı forma ile basın mensuplarına poz verdi. Gurbetçi oyuncu, sarı-kırmızılılardan yıllık 2 milyon Euro kazanacak.