Gündem Topbaş: Çok ağır bedel ödemek zorunda kalıyoruz

Topbaş: Çok ağır bedel ödemek zorunda kalıyoruz

23.03.2017 - 16:47 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  Sazlıdere Barajı'nın çevresine kaçak moloz dökülmesini üzüntüyle öğrendiklerini  ve hemen ekip gönderdiklerini belirterek, "Tonunda 4 liradan kaçtığı için, çok  daha ağır bedel ödemek zorunda kalıyoruz. Mümkün olsa da oradaki suları onların  evlerine göndersek. Nasıl kıyılır tabiata ve ormana ve suya. 3 kuruştan kaçarak  nasıl çevreyi kirletmeyi göze alıyorlar. Bir yazılım yaptık inşallah mecburi hale  gelecek bütün hafriyat kamyonlarında. Bu kamyonlar damperlerini nerede kaldırırsa  göreceğiz ve cezaları çok ağır olacak." dedi.

Topbaş: Çok ağır bedel ödemek zorunda kalıyoruz

Gaziosmanpaşa Meydanı'nda düzenlenen Gaziosmanpaşa Meydanı Temel Atma Töreni'nde konuşan Topbaş, 13 yılda İstanbul'a 98 milyar lira yatırım yaptıklarını, bu yıl da 16,5 milyar lira yatırım yapacaklarını söyledi. Gaziosmanpaşa'ya da bugüne kadar 1 milyar 700 milyon lira yatırım yaptıklarını belirten Topbaş, çalışmaların arkasının geleceğini anlattı. İstanbul'un altını metro ağlarıyla örmekte olduklarını dile getiren Topbaş, en fazla yarım saat yürüyerek, her yere hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşabileceğini vurguladı. Topbaş, "İnşallah 2018 yılında Kabataş - Mahmutbey Metrosu açılınca buradan Kabataş'a, Üsküdar'a, Sarıyer'e, istediğiniz noktaya metroyla gidebileceksiniz." diye konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak devlete ve başka bir kuruluşa günü gelmiş 1 lira borcu olmadığını, yatırım ve hizmetlerin hız kesmeden devam ettiğini anlatan Topbaş, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın yerel yönetimlerde başlattığı hizmet anlayışıyla çalışıyoruz. İnşallah Vezneciler'den 3. Havalimanına uzanacak ve Gaziosmanpaşa'dan da geçecek yeni bir metro hattının da projesini yapıyoruz. Bunun ilk etabını İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu dönem temelini atacağız. 3. Havalimanına uzanan ikinci kısmını da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapacak."

Yurt dışına otobüs yardımı

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, kullanmadığı eski otobüsleri yenileyerek, malzemeleriyle birlikte Bosna'dan Afrika'ya ve Gürcistan'a kadar birçok ülkeye hediye ettiğine dikkati çekti. Vatandaşların desteğiyle Türkiye'deki ve mazlum coğrafyalardaki bu hizmetlerin ardının kesilmeden devam etmesini sağladığını aktaran Topbaş, "Büyük bir milletiz ve dünyaya medeniyet ne demek, öğretmişiz. Bu kadim ve müjdelenmiş şehirde birlikte yaşıyoruz. Amacımız İstanbul'u dünyanın gıptayla baktığı yaşanabilir medeni bir şehir haline getirmek." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"Sazlıdere'ye moloz dökülmesi"

Topbaş, geçmişte İstanbul'un plansız geliştiğini ve kentin susuz, kirli, havalı ve çöp yığınlarıyla dolu günler yaşadığını hatırlattı. Topbaş, "İstanbul'un su problemini 'Bizans ve Osmanlı çözemedi, çözülemez' dediler. Sayın Cumhurbaşkanımız çözdü ve o günden beri su problemi yok. Bizler hizmetkar olmayı en ulvi görev kabul ettik. Daha ne yapabiliriz de insanlarımız mutlu olur ve başkaları da gıptayla bakar diye düşünerek, gece gündüz çalıştık. Hükümetimiz, Türkiye'nin her tarafında havalimanları, yollar, üniversiteler yapıyor. Savunma sanayindeki başarılı yatırımlarımız, hepsi bunların sizin başarınız." diye konuştu.

Sazlıdere Barajı'nın çevresine kaçak moloz dökülmesini üzüntüyle öğrendiklerini ve hemen ekip gönderdiklerini belirten Topbaş, şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

"Tonunda 4 liradan kaçtığı için çok daha ağır bedel ödemek zorunda kalıyoruz. Mümkün olsa da oradaki suları onların evlerine göndersek. Nasıl kıyılır tabiata ve ormana ve suya. 3 kuruştan kaçarak nasıl çevreyi kirletmeyi göze alıyorlar. Bir yazılım yaptık inşallah mecburi hale gelecek bütün hafriyat kamyonlarında. Bu kamyonlar damperlerini nerede kaldırırsa göreceğiz ve cezaları çok ağır olacak. Geleceğimizi tüketiyorlar. Bu densizliğe sessiz kalamayız. Bu yanlışlar asla affedilemez. Doğayı kirleteceksiniz, biz sizi affedeceğiz. Böyle şey olur mu? O doğanın dili yok ki? İnşallah akılları başlarına gelir veya biz getiririz."

Yatırım ve hizmet için "evet"

Vatandaşların 15 Temmuz'da çok önemli bir duruş sergilediğini ve dünyaya millet nedir gösterdiklerini kaydeden Topbaş, şöyle konuştu:

"Hiçbir toplumun yapamayacağını yaptınız. Ben de bir şehit torunuyum. Bu toprak şehitlerimizden bize emanet ve bu ülkeye daha ne yaparsak az. Hiçbir yerde, medeniyetin izlerine dokunmayan bir ecdada sahibiz. Gaziosmanpaşa'ya daha çok metro diyorsak, 'evet' demek lazım. Sorunlar bitsin, daha çok hizmet gelsin diyorsak, 'evet' demek lazım. İstihdama çözüm, aş, iş diyorsak, 'evet' demek lazım. Daha yapacak çok işimiz var, yeter ki siz bizim yanımızda olun."

Haberin Devamı

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise, yapılacak meydanın ilçenin tek meydanı olması nedeniyle çok önemli olduğunu belirterek, Topbaş'a meydanı yeniden düzenleyerek güzelleştireceği için teşekkür etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Gaziosmanpaşa'da meydanın yanı sıra, yüzme havuzu, otopark ve spor kompleksi gibi çok önemli yeni projeler de gerçekleştireceğini ifade eden Usta, "İstanbul’un önemli yatırım ve Gaziosmanpaşa için en önemli proje olan 24 kilometrelik Kabataş - Mahmutbey Metrosu’nun 4 istasyonu, ilçemizden geçiyor. Gaziosmanpaşa'nın, metro hatlarına ve İstanbul’un her noktasına entegrasyonu adına çok çok önemli." diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından Topbaş ve beraberindekiler, çocuklarla birlikte butona basarak Gaziosmanpaşa Meydanı Temel Atma Töreni’ni gerçekleştirdi. Topbaş, daha sonra Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Keşkek Festivali kapsamında vatandaşlara keşkek dağıttı.

Haberin Devamı

Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Recep Koral, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Oktay Çağatay, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, İstanbul Büyükşehir Meclisi Üyeleri, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal, Gaziosmanpaşa sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar da katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gaziosmanpaşa'da 4 meydanı birbirine bağlayarak 45 bin 500 metrekarelik bir meydan oluşturuyor. Atatürk Büstü Meydanı, Hükümet Konağı Meydanı, Kültür Merkezi Belediye Meydanı ve Cami Meydanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 6 milyon 665 bin lira harcayacağı bir yatırımla birleştirilecek.