Trabzon Toplum Yararına Programlar

Toplum Yararına Programlar

10.04.2017 - 14:51 | Son Güncellenme:

.

Toplum Yararına Programlar

TRABZON (AA) - Trabzon'da "Toplum Yararına Programlar" kapsamında projelerin yapılmaya devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen Toplum Yararına Programlar ile geçici süreli, birçok işçi ve personel alımının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, ilki geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen proje ile çeşitli kurumlara geçici süreli işçi ve personel alımı yapıldığına dikkat çekilerek, 2017'in ikinci Toplum Yararına Programlar başvurularının ise 17 Nisan'da başlayıp, 21 Nisan'da sona ereceği kaydedildi.

Öte yandan açıklamada, Trabzon Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Adnan Zengin'in de şu ifadelerine yer verildi:

"Geçtiğimiz günlerde ilgili projeler kapsamında ilimizde 3 bin 500 kişi, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edildi. Bu kapsamda birçok vatandaşımıza iş imkanı oluşturulmuş oldu. Bu projelerin devamı niteliğinde olan ikinci bir proje ile ilimizde İl Müftülüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 500 kişi daha istihdam edilecek. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek projede de bir kişi aynı gün başvuruları başlayan TYP'lerden yalnızca birisine müracaat edebilecektir."

Haberin Devamı

Zengin, son olarak başvurular sonrası oluşan listelerin nihai liste olmadığını da belirterek, nihai listelerin gerekli inceleme ve kontrol işlemleri sonrasında kesinleşeceğini, inceleme işlemleri tamamlanmadan programların başlatılmayacağını belirtti.