Gündem Toprağa verildiği gün katilleri yakalandı

Toprağa verildiği gün katilleri yakalandı

13.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristlerin odasına yerleştirdiği bombayı patlatmasıyla şehit olan Kaymakam Safitürk toprağa verildi. Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım da katıldı. Makam odasına bombayı koydukları belirlenen 2 PKK’lı terörist de saklandıkları evde yakalandı

Toprağa  verildiği gün katilleri  yakalandı

PKK’nın bombalı suikastı sonucu yaralanan ve Gaziantep’te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk (35) için Sakarya Valiliği’nde tören düzenlendi. Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

‘Şehitlik çok yakıştı’

Tören sırasında tabuta sarılan şehidin eşi Ayşegül Safitürk, “Aşkım sana şehitlik çok yakıştı. Bir kaymakam şehit olacaktı, o sen olmalıydın aşkım” diyerek ağıt yaktı. Şehidin oğlu Asım Eren’in cenazeye babasının 15 gün önce aldığı oyuncak ile geldiği görülürken, küçük çocuğun bayrağa sarılı tabutu öpmesi törene katılanları duygulandırdı. Şehit kaymakamın naaşı toprağa verileceği Kalaycı Merkez Camii’ne götürüldü. Buradaki törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım da katıldı.
Cenaze namazını kıldıran şehidin imam olan babası Asım Safitürk, “Benim canpare yavrum görevi başında hiç haberi yokken şehit olmuştur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı konuşmada, kaymakamlık görevi ile birlikte kendisine kayyum olarak belediye başkanlık görevinin verilmesi nedeniyle Kaymakam Safitürk ile kısa bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüştüklerini belirtti. Erdoğan, “Bu alçaklar, bu ahlâksızlar, bu adiler zannediyorlar ki Kandil’de, şurada burada yaptıkları suikastlar ile bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Biz Muhammet Fatih’lerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Allah’ın izni ile bunların kökünü kazıyacağız” diye konuştu. Şehidin cenazesi Kalaycı Merkez Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Bombayı koyan 2 PKK’lıya operasyon

Hain saldırı sonrası gözaltına alınan 38 kişiden 13’ü serbest bırakıldı. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş, Özel Kalem Müdürü Mehmet Şerif Mesutoğlu ve bazı kaymakamlık çalışanlarının da aralarında bulunduğu 25 kişinin sorgusu sürüyor.

Binadaki güvenlik kamerası görüntülerinden, patlayıcıyı odaya koyan PKK’lı teröristin eşkali belirlendi. Güvenlik güçleri saldırıyı düzenleyen 2 teröristin saklandıkları eve operasyon düzenledi. Operasyonda dağ kadrosundan 2 PKK’lı terörist silahlarıyla birlikte yakalandı. Yapılan araştırmada patlayıcının uzaktan kumandayla kaymakamlık bina-sının içinden infilak ettirildiği belirlendi.