Ege Torbalı, ekonominin can damarı olacak

Torbalı, ekonominin can damarı olacak

14.10.2017 - 03:03 | Son Güncellenme:

İzmir Torbalı, yatırımcıların gözdesi oldu. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun, “Burası, üreten, istihdam sağlayan ve ekonomiye katkı sunan önemli bir merkez; daha da cazip olacak” dedi

Torbalı, ekonominin can damarı olacak

İzmir’de, yeni inşaat projelerinin kümelendiği Torbalı, nüfus yoğunluğu, ulaşım olanakları ve sanayi bölgelerine olan yakınlığıyla yatırımcılar için avantajlı konumuyla dikkat çekiyor.
Torbalı, Ayrancılar, Pancar ve Kuşçuburun’da yeni imar çalışmaları yapılıyor. Arsa fiyatları da giderek yükseliyor.

Haberin Devamı

Talep görüyor

Özellikle bazı lüks konut projelerinin ve kamu inşaat çalışmalarının yapılması, İzmir ve İzmir dışındaki yatırımcıları bu bölgeye yönlendirdi. Bölgede yoğun talep gören arsaların fiyatları ise sürekli artmaya devam ediyor. Sektör temsilcileri de Torbalı’nın gelecekte yeni kent merkezi olacağı görüşünde...

‘İvme yakaladık’

Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahap Olgun, ilçenin son yıllarda gerek özel, sektör gerekse de kamu yatırımlarıyla büyük bir ivme yakaladığını vurguladı, ‘Cazip Kent Torbalı’ sloganıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Torbalı’nın ulaşım altyapısının geliştiğini, demiryolu, otoban ve havayolu ulaşımıyla tercih edilir noktaya geldiğini kaydeden Olgun, “Bölgede, artan nüfusun ihtiyacına cevap veren 200-300 konutluk, zengin sosyal donatıları olan siteler faaliyete geçti. Torbalı, yeni yatırımlarla daha da gelişiyor. İlçe, üreten, istihdam sağlayan ve ekonomiye katkı sunan önemli bir merkez konumunda; daha cazip olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Potansiyeli büyük’

FIrst Class Trust Union Arsa ve Arazi Uzmanı Aydın Özkaya, İzmir kent merkezinin artan nüfustan dolayı giderek sıkıştığını ve özellikle Torbalı bölgesinin yeni kent merkezi olmaya aday bir potansiyel taşıdığını söyledi. Torbalı ve çevresinin sanayi, tarım, ticaret gibi pek çok sektörü beslediğini kaydeden Özkaya, ilçenin farklı sektörlerden birçok yatırımcıya hitap ettiğini dile getirdi. Özkaya, metrekare bazında arsa fiyatlarının istikrarlı bir artış sergilediğini ve yatırımcıların orta vadede kârlı çıkabileceğine dikkat çekti.