Gündem Tören alanlarında kuş uçurtulmadı

Tören alanlarında kuş uçurtulmadı

25.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galler Prensi Charles ve çok sayıda üst düzey konuğun katılımıyla, Şehitler Abidesi’nde düzenlenen Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yıldönümü törenleri nedeniyle kentte çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Yüzlerce polis barikatıyla yollar kapatıldı, vatandaşlar şehir içinde adım atmakta zorlandı.

Tören alanlarında  kuş uçurtulmadı


Hava yolunda uygulanan VIP uçuşları gibi deniz yolunda da VIP uygulaması yapıldı. Törenlerin yapılacağı Gelibolu Yarımadası’na gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve konuklar için Çanakkale’den Eceabat’a VIP seferleri düzenlendi. Feribotlara alınmayan yolcular güneş altında beklerken zaman zaman yapılan seferlerde feribotlara alınan yolcilar didik didik arandı.
Çanakkale Boğazı da gemi geçişlerine kapatıldı. Prens Charles’in kaldığı Bulwark’nın yanı sıra hem İngiltere, hem de Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait çok sayıda gemi boğazda hazır bulundu. Boğazın her iki girişinde Türk savaş gemileri önlem aldı.
İskeleler denetlendi
Hava sahası da törenlere katılacak olan devlet başkanlarını ve temsilcileri taşıyan uçaklara haricindeki tüm uçuşlara kapatıldı. Savaş uçakları belli aralıklarla havadan denetim uçuşu gerçekleştirdi.
Kent genelinde karadan, havadan ve denizden alınan sıkı güvenlik önlemleriyle kuş uçurtulmadı. Tüm yollarda polis önlem aldı, protokolün geçeceği güzergah ve iskeleler sürekli denetlendi.

Haberin Devamı

1400 gazeteci
Törenler için 35 ülkeden 1400 gazeteci akreditasyon yaptırdı. Gazeteciler için, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Eceabat Limanı’nda merkez kurdu. Basın mensupları bu merkezden aldıkları kartlarla tören alanına otobüslerle taşındı.

Erdoğan liderleri bizzat karşıladı

Çanakkale Zaferi törenlerinde ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11.00 sıralarında kente geldi. Erdoğan’ı, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan ile milletvekilleri karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törenlere katılacak olan devlet başkanlarını tek tek karşıladı. Karşılama töreninin ardından Erdoğan beraberindeki dünya liderleriyle birlikte limandan 57’nci Alay Feribotu’yla Eceabat’a geçti.