Konya TORKU KONYASPOR’DA BAYRAM HAVASI

TORKU KONYASPOR’DA BAYRAM HAVASI

27.09.2015 - 17:55 | Son Güncellenme:

.

TORKU KONYASPOR’DA BAYRAM HAVASI

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Mersin İdmanyurdu karşısında aldıkları 2-0’lık galibiyetin takımın yukarı çıkışını teyit ettiğini söyledi.
Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Torku Konyaspor, Mersin İdmanyurdu’nu 2-0 mağlup etti. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, daha istekli oynayan taraf olduklarını belirtti. Kocaman, “Maç öncesi yaptığımız incelemede oyun ortada gözüküyordu. İçeride oynama avantajı ve son haftalardaki derli toplu halimiz skor açısından söylemiyorum bunu, oyun açısından halimiz bunun karşılığında da Mersin İdmanyurdu geçen sene aynı kadro ile oynayıp ligi 7. sırada bitirmiş. Kuvvetli oyunculardan kurulu bizim maçın öncesinde de antrenör değiştirerek artı bir enerji daha yüklenmiş olarak çıkıyordu. Bizim tarafımızdan bakıldığı zaman maç ortada gözüküyordu. Ne tarafa gideceğini merak ediyorduk. Ancak şunu söylemek gerekiyor, maçın bütününe bakıldığı zaman bizim kendi öngörülerimizin de üstüne çıkan bir takımımız vardı sahada. İlk yarı başladıktan sonra özellikle topu kontrol altında tuttuk ve golü bulduk. Erken gol oyun içinde bizi çok daha istekli tutmaya başladı. Doğal olarak Mersin İdmanyurdu oyunun kontrolünü biraz daha eline aldı. Ondan sonra çok tehlikeler yaşamadan aynı zamanda da kombine bir takım ataklarla farkı artırmaya çalıştık olmadı. İkinci yarı ise tamamen üstün bir halimiz vardı bu da oyunumuzu çok yukarıya çıkardı. Pozisyonları çok artırdı aynı zamanda skoru güvence altına alacak golü oyunun sonlarına doğru atmayı becerdik. Bütünüyle bakıldığı zaman bizim adımıza iyi geçtiğini yukarıya doğru çıkışımızı teyit eden oyunlardan biri oldu” dedi.
AYKUT KOCAMAN’DAN ANADOLU AJANSI’NA SERT TEPKİ
Teknik direktör Aykut Kocaman, kulüp başkanı Ahmet Şan’ın yaklaşık 1 ay önce verdiği bir röportajın kendisini hedef alacak şekilde çarpıtarak haber yapıldığı iddiasıyla Anadolu Ajansına sert tepki gösterdi. Kocaman, konuyla ilgili şöyle konuştu:
“Hafta içi çok tatsız bir olay oldu benim adıma. Eski tarihli bir röportaj kulüp başkanının ağzından yayınlandı. Röportajı yayınlayan Anadolu Ajansı için söylüyorum, bu doğu bir şey değil, hoş bir şey değil. Yani devletin ajansının 4 hafta sonra böyle bir şey ortaya sunuyor olması da kimin adına, kim için, hangi nedenle olursa olsun önemli değil, olmaması gerekiyor. O zaman şunu düşünüyoruz, acaba ellerinde neler var ne zaman sürecekler. Dediğim gibi kulüp başkanının açıklamasını rezerve olarak tutuyorum. Onunla ilgili gerekli açıklamayı sonra yaparım.”
MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, kazanan bir takım oluşturmaya çalışacaklarını söyledi. Maçı değerlendiren Korkmaz, “İlk 10 dakika düşündüğüm tarzda başlamadı takım. Sonra toparlandı daha iyi oynamaya başladı. 2. yarı daha iyi başladı ondan sonra yine Konyaspor üstünlüğü ele aldı. 2-0’dan sonra da takım teslim oldu ki, sonuç ne olursa olsun bu olmamalıydı. Daha önceki maçlarda da bu var. Çok çalışacağız çabalayacağız, yani takımı belli bir seviyeye getireceğiz. Çünkü eksik yönleri de var, o eksik yönleri de tamamlamaya çalışacağız. Bunları yapacağımı düşünüyorum ekibimle beraber, daha iyi ve kazanan bir Mersin İdmanyurdu oluşturmaya çalışacağız. Tabi bu kısa süre içerisinde birçok şey değiştirmek zor gerçekten çünkü oyuncuların kalıplaşmış bir oyun formatı var. İnşallah onları daha iyi seviyeye getirip daha iyi bir takım göstereceğiz” şeklinde konuştu.