Konya TORKU KONYASPOR, OSMANLISPOR MAÇINA KİLİTLENDİ

TORKU KONYASPOR, OSMANLISPOR MAÇINA KİLİTLENDİ

10.09.2015 - 13:07 | Son Güncellenme:

.

TORKU KONYASPOR, OSMANLISPOR MAÇINA KİLİTLENDİ

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Benim kişisel olarak takımdan beklentim 7-8. haftalardan sonra biraz daha yukarıya doğru çıkış" dedi.
Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında deplasmanda Osmanlıspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Tatlıcak M. Tevfik Lav Tesisleri’nde, teknik direktör Aykut Kocaman gözetiminde yapılan antrenman düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra pas çalışması yapan oyuncular antrenmana gruplar halinde yapılan çabukluk ve dayanıklılık çalışmasıyla devam etti. Antrenmana tedavilerine devam edilen kaleciler Kaya Tarakçı ve Serkan Kırıntılı dışında tüm oyuncular katıldı. Yaklaşık 1 saat 45 dakika süren antrenman çift kale maç ile tamamlandı.
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, milli maç arasının kendileri için iyi geçtiğini söyleyerek, “Son maçta alınan farklı mağlubiyet bizi demoralize etmişti. Bunu ortadan kaldırmak için lige verilen ara bir fırsattı. Bu fırsatı bütün takımlarda olduğu gibi biz de iyi değerlendirdik. Bu hafta özellikle dün başlayan antrenmanlarla beraber Osmanlıspor maçına kadar yoğun bir antrenman dönemi geçecek. Olabilecek en yüksek seviyede olmak istiyoruz” dedi.
“7-8. HAFTALARDAN SONRA BİRAZ DAHA YUKARIYA DOĞRU ÇIKIŞ OLACAKTIR”
Takımdan beklentisini tam olarak ligin 7-8. haftalarında alacağını vurgulayan Kocaman, “Benim kişisel olarak takımdan beklentim 7-8. haftalardan sonra biraz daha yukarıya doğru çıkış. Bunun da temel bir gerekçesi var. Genel olarak istemediğim bir şey oldu. Biraz bizim kontrolümüzün dışında oldu. Transfer dönemlerinde olağan şeylerden bir tanesi. Takımda çok fazla sirkülasyon istemiyordum ancak oldu. Dolayısıyla şu anki oyuncuları tekrar geçen seneki oyun kıvamına getirmek, onları var olan arkadaşlarıyla uyumlu hale getirebilmek kolay bir süreç olmuyor. Şu anda bununla uğraşıyoruz. Biraz daha bir arada zaman geçirmek açısından milli maç arası bize çok faydalı oldu. Bir milli maç arası daha olacak. O aranın çok daha iyi geleceğini düşünüyorum. Ondan sonra da sonuçlar açısından, oyun açısından da daha oturmuş, daha ne istediğini bilen, daha birbirine yakın ve uyumlu oynayan bir takım haline doğru gideceğimizi tahmin ediyorum” diye konuştu.
“GEÇEN SENEDEN DAHA KAPASİTELİ TAKIMIMIZ VAR”
Ligin 7-8. haftalarına kadar da takımın kesinlikle kötü gidişat içerisinde olmayacağını ifade eden Kocaman, “Bu demek değildir ki bu zamana kadar olan süreci boş geçireceğiz. Sakın bu yanlış anlaşılmasın. Ben gidişatı bir şekilde tarif etmeye çalışıyorum. Geçen sezon da özellikle sıkıntılı zamanlarda gidişatla ilgili şeyler söylüyordum. Konyasporlulara hep şunu söyledim; merak etmeyin takım toparlanacak, düzelecek. Çünkü bir takım beklentiler vardı. Oyuncularla ilgili, oyunla ilgili, durumla ilgili. Ve bunlara istinaden tahminlerimizi çalışmalarımız neticesinde söylemeye çalışıyorduk. Şimdi yine ayı durumla karşı karşıyayız. Bu seneki takım, şu andaki puan durumu ya da benzeri şeyler dikkate alındığı zaman farklı düşünülebilir. Ama geçen seneki takımdan daha kapasiteli bir takım olarak gözüküyor. Özellikle ofansif kalitesi çok daha yüksek gözüküyor. Ancak bu dengeyi oturtmak biraz zaman alacak. Savunma ve atak arasındaki dengeyi oturtmak biraz zaman alacak. Söylemeye çalıştığım tamamen bu. Şu andaki takım daha kuvvetli, daha farklı seçenekler sunabilen bir takımımız var” şeklinde konuştu.
“BİR ŞEKİLDE YUKARIYA ÇIKIŞIMIZ BAŞLAYACAKTIR”
Lige istedikleri gibi başlayamadıklarını ifade eden Aykut Kocaman, “Akhisar Belediyespor maçı bizim için içeride oynadığımız maçtı. Galatasaray maçındaki üç ihtimalli sonuç da olağan sonuçlardı. Kayserispor’dan alınan bir puan lig içinde iyi bir puan olarak düşünülebilir. Şu anki üç haftalık periyoda baktığımız zaman galibiyetsizlik ya da puan açısından bakıldığı zaman Akhisar maçı kayıp gözüküyor. Şimdi arka arkaya bu maçlardan sonra gözüken Osmanlıspor ve Sivasspor deplasmanları var. Özellikle Osmanlıspor lige nispeten diğer takımlara göre beklenenin de üzerinde bir başlangıç yaptı. Önce bu maça kilitlenmek zorundayız. Bir şekilde yukarıya çıkışımız başlayacaktır” ifadelerini kullandı.