Mersin Toros Üniversitesi'nin Aşçılık Öğrencileri Suşi Yapmayı Öğrendi

Toros Üniversitesi'nin Aşçılık Öğrencileri Suşi Yapmayı Öğrendi

07.03.2017 - 17:14 | Son Güncellenme:

.

Toros Üniversitesinin Aşçılık Öğrencileri Suşi Yapmayı Öğrendi

Toros Üniversite Aşçılık programı öğrencileri, Uzakdoğu ve Asya’nın özellikle de Japon mutfağının en sevilen ve en çok tüketilen lezzetlerinden biri olan suşi yapmayı öğrendi.
Toros Üniversitesi Aşçılık programı çözüm ortağı Wo-Wo Brasserie’nin uzman şefleri, aşçı adayı üniversite öğrencilerine uygulamalı suşi eğitimi verdi. Toros Üniversitesi yemekhanesinde Taylandlı Somphong Siriwan Şef önderliğinde pek çok farklı şekilde, farklı balık türleri ve soslarla hazırlanabilen suşi dersi alan öğrenciler, işin incelikleri hakkında Şef Somphong’dan bilgiler aldı. Aşçılık programında gerçekleşen uygulamalı dersler sayesinde dünya mutfağının en çok rağbet gören ürünlerini hazırlayan öğrenciler, sadece yapım aşamasını değil, yemeğin geleneksel sunumlarını da görme şansına sahip oldu.
Eğitim sonunda açıklama yapan Toros Üniversitesi Otel, Lokanta, İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Mehmet Fatih Kayran, sektörel işbirliği çerçevesinde uygulamalı eğitimlere devam ettiklerini belirterek, “Wo-wo ve artica grubun şefleri ile birlikte dünya mutfağının sevilen lezzetlerinden suşi dersini uygulamalı olarak işliyoruz” dedi.
Şef Ahmet Savaş ise “Toros Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği neticesinde dönem başından bu yana uygulamalı derslerimize devam ediyoruz. Bu hafta Taylandlı şefimiz Somphong Siriwan ile suşi yapımını öğrencilere uygulamalı olarak gösteriyoruz” diye konuştu.