Mersin Toroslar Belediye'nden 'Uluslararası Müzik Festivali'nde 120 Bin Tl'lik Destek

Toroslar Belediye'nden 'Uluslararası Müzik Festivali'nde 120 Bin Tl'lik Destek

06.03.2018 - 14:00 | Son Güncellenme:

.

Toroslar Belediyenden Uluslararası Müzik Festivalinde 120 Bin Tllik Destek

Toroslar Belediyesi Meclisi, ’17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ için belediye bütçesinden 120 bin TL maddi destek sağlanmasını onayladı.
Toroslar Belediye Meclisi, Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısını Belediye Başkanı Hamit Tuna başkanlığında yaptı. Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantı, yoklama ve bir önceki birleşime ait karar özetinin okunarak oy birliğiyle kabul edilmesiyle başladı. Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi.
5393 Sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi hükümlerine göre ihtisas komisyonlarının kurulması, üye sayılarının ve görev sürelerinin belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi. Toroslar Belediyesi bünyesinde Muhtarlıklar Müdürlüğünün kurulması, ’Kuruluş, Görev, Yetki ve Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmeliği’nin belirlenmesine ilişkin teklif görüşülerek oy birliğiyle Plan ve Bütçe ile Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyonlarına havale edildi.
Çevre ve halk sağlığının korunması adına gürültü, ses, duman ve koku yayan gayrisıhhi nitelikteki işyerleri için getirilecek kıstasların belirlenmesine ilişkin teklif de görüşülerek Çevre ve Sağlık, Tarım, Orman ve Hayvancılık İşler, Gençlik ve Spor ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonlarına havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantı, mülkiyeti Toroslar Belediyesi adına kayıtlı bulunan tapunun, Mersin Arpaçsakarlar Mahallesi’nde yapılacak olan dükkan ve dairelerin, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda satışının yapılabilmesine ilişkin teklifin görüşülerek, oy birliğiyle kabul edilmesiyle devam etti.
İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden gelen gündem maddelerinin komisyonlara havale edildiği meclis toplantısında, belediye ihtisas komisyonlarından gelen raporlar da görüşülerek karara bağlandı.
Mersin Uluslararası Müzik Festivaline 120 bin TL destek
Mersin Valiliği’nin yazıları doğrultusunda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen ’17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ için belediye bütçesinden 120 bin TL maddi desteğin sağlanmasına ilişkin teklif görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
14 Nisan-8 Mayıs 2018 tarihleri arasında bu yıl 17’incisi gerçekleştirilecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin kentin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişiminin yanı sıra uluslararası tanıtımına da katkı sağladığını belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, festivale her yıl olduğu gibi bu yılda maddi destek sağladıklarını söyledi.