Mersin Torosları Yeşillendirme Çalışmaları

Torosları Yeşillendirme Çalışmaları

21.11.2017 - 12:01 | Son Güncellenme:

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, yılın ilk karpelli sedir tohumlarını toprakla buluşturdu

Torosları Yeşillendirme Çalışmaları

MERSİN (AA) - Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yılın ilk karpelli sedir tohumları, Torosların bin 900 rakımında kar üzerinde toprakla buluşturuldu.

Haberin Devamı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2017 yılı silvikültür, ağaçlandırma, rehabilitasyon ve erozyon kontrol çalışmaları için toplanan 720 ton sedir kozalağı işlenerek elde edilen karpelli sedir tohumları, 2 bin 320 hektar sahada ekilmeye başlandı.

Yılın ilk sedir tohumları, Arslanköy Orman İşletme Şefliği Cocakdere mevkisinde bin 900 rakımda, kar üzerinde toprakla buluşturuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, bin 900 metre rakımda, 30 santimetre kar üzerinde karpelli sedir tohum ekimini gerçekleştirdiklerini aktardı.

İlk defa Anamur İşletme Müdürlüğü tarafından Armutkırı mevkisinde 1984 yılından başlayan ve aralıksız olarak devam eden karpelli sedir tohum ekim çalışmalarını başarıyla sürdürdüklerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bugüne kadar 120 bin hektar genç sedir ormanları oluşturuldu. Çalışmalar artarak devam ediyor. Tarsus'tan Anamur'a kadar 8 orman işletme müdürlüğümüzde de karpelli sedir tohum ekimi çalışmaları orman köylülerimizle devam etmekte. Bu kapsamda orman köylülerimize istihdam sağlamış olup 1,2 milyon lira ödeme yapmış bulunuyoruz. Amacımız Toroslarımızın çatısını daha yeşil bir hale getirip tek bir karış toprağın bile akıp gitmesini önlemek."