Siyaset Torunlarımız için hayır diyeceğiz

Torunlarımız için hayır diyeceğiz

30.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Referandum çalışmaları kapsamında Kayseri’de vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, ‘16 Nisan’da sandığa gideceğiz, çocuklarımız, ülkemiz, geleceğimiz, torunlarımız için hayır oyu kullanacağız’ dedi

Torunlarımız  için hayır  diyeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumuna ilişkin olarak, “’Hayır çıkarsa kaos olur’ diyorlar. Niye olsun? Cumhurbaşkanı yerinde kalıyor, 2019’a kadar sorun yok. Binali Yıldırım, Başbakan olarak duruyor, karışan yok, koltuğunu korumuş olacak. Yeni modelde başbakanlık yok, hayır çıkarsa başbakanlığa sahip olacak, başbakanlık arabasına binecek, başbakanlık konutuna gidecek. Biraz da onun için çalışıyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, “Önümüzde bir referandum var. 16 Nisan’da sandığa gideceğiz, çocuklarımız, ülkemiz, geleceğimiz, torunlarımız için hayır oyu kullanacağız. Birlikte bu ülkede çok güzel şeyler yapacağız” dedi. Sarız’da bir gazi babasını parti otobüsüne davet ederken, ilçe çıkışında bir grup vatandaşa da bozkurt işareti yaptı. Kılıçdaroğlu, dün 16 Nisan referandumu çalışmaları kapsamında Kayseri’de ilk olarak Sarız’da belediye tarafından yaptırılan Kadın Misafirhanesini açtı. Burada toplanan vatandaşlara konuşan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
‘Niye getiriyorlar?’
DEMOKRASİYİ SAVUNALIM: Referandumu, anayasa değişikliğini konuşacağız. Anayasa değişikliği bu ülkenin hangi sorununu çözüyor, bunu konuşacağız. Bu anayasa değişikliği işsizlik sorununu çözüyor mu? Hukukun üstünlüğünü getiriyor mu? Parlamentoyu daha güçlü hale getiriyor mu? O zaman bu anayasa değişikliğini niye getiriyorlar? ‘Parlamenter demokratik sistemden vazgeçeceğiz, tek adam rejimine geçeceğiz. 1 adam, 80 milyondan akıllıdır’ diyorlar. Bir adamın aldığı kararlar 80 milyonu etkileyecek, faturayı 80 milyon ödeyecek, ‘olsun’ diyorlar. Bu ülkenin ülkücüsüne, sosyal demokratına, liberaline sesleniyorum. Biz demokrasiyi istiyoruz, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Hep birlikte demokrasiyi savunalım. Bu anayasa değişikliğine hep birlikte hayır diyelim.
MEMLEKET MESELESİ: Demokrasimizi kolay kurmadık. Demokrasi için bedel ödedik. Hiçbir zaman bu ülkede tek adam olmadı. Mustafa Kemal de tek adam değildi, Sivas Kongresi’ne, Erzurum Kongresi’ne, 23 Nisan 1920’ye bakın. ‘Mustafa Kemal Atatürk’e verilmeyen yetkileri bir kişiye verelim’ deniyor. Bu bir parti meselesi değildir. Bayrağımız, vatanımız, demokrasimiz, insan hakları, düşünce özgürlüğü, bağımsız tarafsız yargı, ortak paydamız. Ortak paydamızı büyütmek yerine küçültmek istiyoruz. Buna evet diyecek miyiz?
‘2019’a kadar sorun yok’
ONUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ: ‘Hayır çıkarsa kaos olur’ diyorlar. Niye olsun. Cumhurbaşkanı yerinde kalıyor, 2019’a kadar sorun yok. Binali Yıldırım, Başbakan olarak duruyor, karışan yok, koltuğunu korumuş olacak. Yeni modelde Başbakanlık yok, hayır çıkarsa Başbakanlığa sahip olacak, Başbakanlık arabasına binecek, Başbakanlık konutuna gidecek. Biraz da onun için çalışıyoruz. O kendini tasfiye etmek için çalışıyor, onun haberi yok. Biz de Başbakanlık makamını korumaya çalışıyoruz.
HAYIRDA HAYIR VAR: Esnaf alışveriş yapamıyor, taksi şoförü kazanamıyor, mazot aldı başını gidiyor, dolar aldı başını gidiyor. Peki niye bu değişikliği getiriyorlar? Tek başına iktidarsınız, vatandaşın derdini çözün. Niye referanduma gidiliyor? Pazar günü 16 Nisan’da faaliyetlerinizi bitirin, tek bir şeye kilitlenin, ‘eşimi, kardeşimi, amcamı alacağım ve sandığa gideceğim’ diyeceksiniz, birinci şartımız bu. İkincisi, onurumuzla gururumuzla gideceğiz ve hayır oyunu kullanacağız. Torunlarımıza, ‘Demokrasimizi kaldırmak istediler izin vermedik, hayır oyu kullandık’ diyeceksiniz. Hayırlı bir işi hep birlikte yapacağız.

Gazi babasını otobüse aldı

Bir gazi babası, Kılıçdaroğlu konuşmasına ezan için ara verdiği sırada, “Bize terörist diyorlar, ben gazi babasıyım, şehidin amcasıyım” diye bağırdı. Kılıçdaroğlu, gazi babasını parti otobüsüne çağırdı. Gazi babası, parti otobüsünde Kılıçdaroğlu ile tokalaştıktan sonra, “Bana kimse terörist diyemez, iade ediyorum. Bu millet, Türk milletidir. Benden terörist olur mu?” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu da konuşmasına devam ederek, “Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bu kadar acıları yaşayan bir kişiye terörist demek yakışık almaz. Söyleyenleri kınıyorum” ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu, açılışın ardından kadınlarla sohbet ederek, “Referandumda hep birlikte tek adamlığa hayır diyeceğiz” dedi.

‘Kavgasız bir Türkiye istiyoruz’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra Pınarbaşı ilçesinde partisinin yeni ilçe başkanlığının açılışını yaptı.
Ülkü Ocakları’nın karşısında bulunan binanın açılışının ardından burada toplanan kalabalığa kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Önümüzde bir referandum var. 16 Nisan’da sandığa gideceğiz, çocuklarımız, ülkemiz, geleceğimiz, torunlarımız için hayır oyu kullanacağız. Birlikte bu ülkede çok güzel şeyler yapacağız. Kavgasız bir Türkiye istiyoruz, birlikte yaşamak istiyoruz” dedi.

Torunlarımız  için hayır  diyeceğiz


Karanfil bıraktı

Kılıçdaroğlu, Mardin’de teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım’ın ailesini ziyaret edip başsağlığı diledi. CHP lideri daha sonra, çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse yönelik saldırıda 15 askerin şehit olduğu ‘Şehitler Durağı’nı ziyaret edip karanfil bıraktı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu şehit Jandarma Çavuş Mahmut Yıldırım’ın Kayseri’de yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.