Trabzon TOSF’DAN MEHMET ATALAY’İN AÇIKLAMALARINA SERT TEPKİ

TOSF’DAN MEHMET ATALAY’İN AÇIKLAMALARINA SERT TEPKİ

05.07.2016 - 11:54 | Son Güncellenme:

.

TOSF’DAN MEHMET ATALAY’İN AÇIKLAMALARINA SERT TEPKİ

Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF), eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın açıklamalarına sert tepki göstererek, "Sizden ricamız Türk sporunun kalkınması konusunda gölge etmeyin, bu biz spor adamları için yeterli bir katkı olarak algılanacaktır" dedi.
Eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın 11-18 Temmuz tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenecek olan 16. Dünya Okul Sporları Olimpiyatları (Gymnasiade) ile ilgili açıklamalarına Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) tarafından tepki gösterildi. TOSF tarafından yapılan yazılı bir açıklamada, “1 Mayıs 2016 itibariyle göreve geldiğimiz günden bu yana en az iki yıl önce planlanıp uygulamaya başlanması gereken organizasyonu sadece iki ay gibi bir sürede başarı ile tamamlayabilmek adına gece gündüz çalışırken lütfen kendi ikbali arzularınız ve siyasi hesaplarınız üzerinden, ne Trabzonumuzu ne de müteahhidi olduğunuz spor enkazını kaldırıp müreffeh bir toplumun spor alt yapısını planlayan spor yöneticilerini karalamayın” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, “Sayın Mehmet Atalay’ın kendi köşesinde 04.07.2016 günü kaleme aldığı Türkiye Okul Sporları Federasyonu Yönetimini hedef alan Trabzon’un Kara Yazısı başlıklı makalesi başta ülkemizin içinden geçtiği zorlu süreçte Gymnasiade 2016 organizasyonunun başarılı bir şekilde yapılması için zamana karşı var gücüyle çalışan tüm ekibimiz, şahsım ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım tarafından gerçek bir hayal kırıklığı olarak algılanmıştır. Sayın Atalay, bahsi geçen makalede Trabzon’da gerçekleştirilecek Dünya Okul Sporları Olimpiyatları-Gymnasiade 2016 üzerinden siyasi hesaplaşmalara gebe kaldığınızı zannettiğiniz Gençlik ve Spor Bakanlığına ve federasyonumuza mesajlar vermeniz gerçekten oldukça tuhaftır. Siz ülkemizin kalkınmasının mimarı, spor tesislerimizin artırılması ve standartlarının yükseltilmesi ile her bir vatandaşımızın sportif farkındalığının artırılması talimatını veren; gençleri her merhalede önemseyen, Kıymetli Cumhurbaşkanımızın sadece bir bürokratıydınız. Ülkemizde yaklaşık son 15 yılda gerçekleştirilen yatırımlar ve oluşturulan sinerji, spor alanında da güçlü bir fotoğrafın oluşumuna vesile olmuştur; bazı icra-i faaliyetlerin devri saadetinize denk gelmesi kerameti şahsınızdan kaynaklanmamıştır; bilakis Cumhurbaşkanımızın her yatırımın doğrudan takipçisi olduğu malumumuzdur” denildi.
“Sayenizde ülkemizde yurt dışından gelen sporcuları hava limanından alıp, lira harcatmadan ve onları hediyelere boğarak geriye gönderen bir anlayış hakim olmuştur” ifadelerinin yer aldığı açıklama şöyle devam etti:
“Takip edenler bilir (Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları) EYOF 2011 yılından sonra 2013 yılında Utrech’te icra edilmiştir. Dünya Üniversite Oyunları-UNIVERSIADE Kış Oyunlarının ise dünyada hangi şartlarda yapıldığı; katılanların nasıl ve nerelerde konakladığı ise ilgilileri tarafından bilinmektedir. Eski adı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yaptığınız dönemde ülkemiz spor organizasyonlarına kazandırdığınız en büyük katkı! 5 yıldızlı tam pansiyon organizasyon aktiviteleridir. Uluslar arası her spor organizasyonunda, katılanlar takdir edecektir; ulaşımdan kültür gezilerine, serbest zaman planlamalarından müsabaka fikstürünün belirlenmesine kadar her bir detay, organizasyonun yapılacağı kente bir katma değer oluşturmak üzerine kurgulanır. Sayenizde ülkemizde yurt dışından gelen sporcuları havalimanından alıp, lira harcatmadan ve onları hediyelere boğarak geriye gönderen bir anlayış hakim olmuştur.”
“Bakanlık gerekli bütçeyi tahsis etmiştir”
Gençlik ve Spor Bakanlığı tüm olumsuzluklara rağmen Gymnasiade standartları çerçevesinde ihtiyaç duyulan gerekli bütçeyi ve konaklama ile müsabaka alanlarının tahsis edildiğinin kaydedildiği açıklamada, “Şimdi de sözde Gymnasiade üzerinden, devri sefahatinizi özlemle spor yöneticilerine göndermelerde bulunuyorsunuz. Sayın Atalay, Gymnasiade 2016; Bakanlıktan onay alınmadan başvuru yapılan sonrasında ise mevcut federasyon yönetimince ‘bütçeye gerek yok’; organizasyon kendini katılımcıların katılımcı ücreti ile gerçekleştirebilir taahhüdü ile geliştirilen bir geçmişe sahiptir. Kaldı ki; Gençlik ve Spor Bakanlığı tüm olumsuzluklara rağmen, diğer ülkelerde gerçekleştirilen Gymnasiade standartları çerçevesinde ihtiyaç duyduğumuz gerekli bütçeyi ve konaklama/müsabaka alanlarını tahsis etmiş durumdadır. Ayrıca son 2 ayda yapılan çalışmaları gözlemleyen Uluslar arası Okul Sporları Federasyonu, (ISF) Gymnasiade 2018 Kış Festivalini ve ISF Yaz Oyunları adıyla yeni bir organizasyonunu doğrudan ülkemize verme teklifinde ısrarcıdır” ifadelerine yer verildi.
“Göreve geldiğimiz 1 Mayıs itibariyle yaptığımız çalışmalar malumdur”
1 Mayıs 2016 tarihi itibariyle göreve geldikten sonra Gymnasiade 2016 ile ilgili hazırlıklarını hızlı bir şekilde sürdürüldüğünün dile getirildiği açıklamada, “Haklısınız, uluslar arası organizasyonlarda asgari 1 yıllık hazırlık süreci vardır, olmalıdır da; Gymnasiade bayrağının 2013 yılında Brezilya’da alınmasından sonra dönemin (izin) federasyon başkanı, görevinden alındığı tarihe kadar Gymnasiade ile ilgili hangi iş ve işlemi planlamış ve faaliyete geçirmiştir? Türkiye Okul Sporları Federasyonu’nun yeni yönetimi olarak 1 Mayıs 2016 tarihi itibariyle göreve geldikten sonra; bütün arkadaşlarımızla Gymnasiade 2016’nın en iyi şekilde icrası için canhıraşhane çalışmalarımız tüm kamuoyunun malumudur. Fakat 1 Mayıs tarihine kadar yapılmış olan işlemler nelerdir” denildi.
“Trabzon dünyanın en büyük spor organizasyonlarını icra edebilecek durumda”
Mehmet Atalay’ın Türk sporunun kalkınmasına gölge etmemesi gerektiğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Şu anda Trabzon ili tüm unsurlarıyla hiçbir yatırıma ihtiyaç duymadan, dünyanın en büyük spor organizasyonlarını icra edebilecek kabiliyete ve ehliyete sahip bir şehrimizdir ve her türlü spor organizasyonu da bu şehrimize yakışır. Bizlerde bundan sonra yine birçok uluslararası faaliyete; bu yeterliklerle talip olacağız. Sizden ricamız Türk sporunun kalkınması konusunda gölge etmeyin, bu biz spor adamları için yeterli bir katkı olarak algılanacaktır. Bırakın bizler sizi, Spor Yöneticiliği bölümlerinin istihdamına ön açan, Türk Sporuna ve vakfına katkıları olan bir genel müdürümüz olarak hatırlayalım.”