Otomobil TOSFED Pist Kupası Tampon Tampona

TOSFED Pist Kupası Tampon Tampona

22.09.2014 - 17:33 | Son Güncellenme:

İzmir Park Ülkü Yarış Pisti’nde düzenlenen 2014 TOSFED Pist Şampiyonası 5. ayağında, tüm kategorilerde tampon tampona mücadeleler yaşandı.

TOSFED Pist Kupası Tampon Tampona

TOSFED Pist Kupası 5. ayak yarışı 21 Eylül Pazar günü Ülkü Motorsporları Kulübü’nün organizasyonu ile İzmir Park’ta gerçekleştirildi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun teşvik ödülleri ile desteklediği ve amatör sürücülere daha uygun ve eşit şartlarda yarışma şansı sunan kupada, tüm kategorilerde tampon tampona nefes kesen mücadeleler yaşandı.

Araçların motor hacimleri ve modifikasyonlarına göre 3 ayrı kategoriye ayrıldıkları yarış sonunda; Kategori 1’de Peugeot 106 GTI ile Mehmet Yeğen birinciliğe uzanırken, Egemen Çivicioğlu ikinci ve ilk kez start alan 17 yaşındaki Furkan Paşalı üçüncü sırada yer aldılar. Kategori 2’de ise VW Polo TDi sürücüleri Yağız Gedik birinci, Galip Atar ikinci, Cenk Burak Çelik üçüncü oldular.

15 turluk 2 yarış olarak mücadelenin yaşandığı Kategori 3’te de, Honda Civic Type-R ile Ahmet Mutlubaş birinciliği, Zafer Özgün ikinciliği ve Tamer Dağlı da üçüncülüğü elde ettiler.

TOSFED Pist Kupası final yarışı 01-02 Kasım tarihlerinde Körfez Yarış Pisti’nde koşulacak.