Kastamonu TOSYA KAPISI ‘’ DÜNYANIN KAPISINI ÜRETİYORUZ’’ PROJESİ İLE START ALDI

TOSYA KAPISI ‘’ DÜNYANIN KAPISINI ÜRETİYORUZ’’ PROJESİ İLE START ALDI

06.02.2015 - 18:51 | Son Güncellenme:

.

TOSYA KAPISI ‘’ DÜNYANIN KAPISINI ÜRETİYORUZ’’ PROJESİ İLE START ALDI

Kastamonu’nun Tosya İlçesinde Kuzka Genel Sekreterliği uzmanları ve Tosya Ticaret Sanayi odası işbirliği ile ilçenin önde gelen Ahşap sektöründeki firmalar bir araya geldi.
Tosya Ticaret Odasında yapılana toplantıya Kuzka Genel sekreter vekili Avukat Hilmi Ergür, Proje başkanı Mustafa Gül ve Proje uzmanı Zeynep Ünal katıldı. Tosya Ticaret Sanayi Odası başkanı Metin Ekşi başkanlığında toplantıya katılan firma yetkilileri ahşap sektörünün sorunlarını anlatarak hızlı bir şekilde bir dernek çatısı altında toplanmaya karar verdiler.
Kastamonu milletvekili aday adayı Zafer Nalbantoğlu Tosya’nın ahşap sektöründe Türkiye’nin lokomotifi olduğunu belirterek seçilmesi durumunda mecliste bu konuyu gündeme getireceğini ifade etti.
Oda başkanı Metin Ekşi yaptığı kısa değerlendirmede ‘’Ahşap sektörünün ilçemiz ve bölgemiz adına sektörel analizinin tamamlandığını kümelenme projesinin uygulamaya girmesi için hiçbir engel kalmadı. Ahşap sektöründe faaliyet gösteren tüzel firmaların yer alacağı bu projede dış ticaret eğitimleri, fuar katılımları ve ahşap kapıda standarttın sağlanması çalışmaları yapılacaktır. ‘’ Tosya Kapısı’’ markasının oluşturulması ve kurumsallaşma ön planda yer alacak şekilde yurt dışında satın alma heyetlerinin getirilmesi hedeflenmektedir’ ’dedi.
Toplantıya katılan firma yetkilileri bu proje sonunda Tosya firmalarının yurtdışında tanıtılması ve yurt dışından gelecek heyetlere Tosya Kapılarının sergileneceği bir sergi alanının sağlanmasını istediler.
Sonuç olarak projenin en önemli hedefinin Tosya kapısını marka olarak ‘’Dünyanın Kapısını Üretiyoruz ‘’ sloganı ile tanıtılmayı hedeflendiği kararı alındı.

Yazarlar