Ekonomi TOTAL hızlı büyüyor

TOTAL hızlı büyüyor

17.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TOTAL Oil Türkiye büyümesini sürdürürken, Antalya’daki istasyon sayısını 30’a çıkardı. Yeni istasyon yap-işlet-devret modeliyle 10 yıllığına Antalya OSB’den kiralandı.

TOTAL hızlı büyüyor

Türkiye’nin akaryakıt sektörü devi TOTAL Oil Türkiye, büyümesini sürdürüyor. Firma Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) yeni istasyonunu hizmete açtı. İstasyon, yap-işlet-devret modeliyle 10 yıllığına Antalya OSB’den kiralandı. Firmanın en çok yatırım yaptığı şehir Antalya olurken, bu ildeki istasyon sayısı da 30’a ulaştı.

Haberin Devamı

İstasyonun açılış toplantısında konuşan TOTAL Oil Türkiye AŞ Lojistik Direktörü Yaşar Taşkıran, TOTAL Oil Türkiye’nin halihazırda Türkiye’de 500 istasyonla hizmet verdiğini söyledi. TOTAL Oil Türkiye’nin yüzde 100 yerli ve milli akaryakıt şirketi olduğunu belirten Taşkıran, “Parçası olduğumuz Demirören Holding’in tüm şirketlerinde olduğu gibi bizler TOTAL Oil Türkiye ile ülkemize değer katmak, insanımıza hak ettiği ürün ve hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Şirketimiz geniş istasyon ağının yanı sıra lojistik açıdan da güçlü bir altyapıya sahip. Gebze, Aliağa ve Samsun’da akaryakıt tesislerimiz, Yarımca, Ankara, Aliağa’da LPG tesislerimiz var. Toplam 300 bin metreküp kapasiteye sahip olup dünya standartlarında depolama ve dağıtım hizmeti vermekteyiz” dedi.

Haberin Devamı

TOTAL hızlı büyüyor

Pazar payı artıyor

Taşkıran, müşterilere farklı alanlarda yenilikçi hizmet sunmayı ve sektörde ilkleri gerçekleştirip pazar payını artırmayı sürdürdüklerini de kaydederek, “Yeni dönemde pazarlama faaliyetlerimizi artırdık. Yeni imaj kampanyamız ve reklam filmimizde ‘Türkiye’nin enerjisi güzel’ dedik. 2018’de en çok yatırım yaptığımız il Antalya oldu. Toplamda 30 istasyonla faaliyet gösterdiğimiz Antalya’da haziran ayı itibariyle pazar payımız Türkiye ortalaması üzerinde yüzde 7 olarak gerçekleşti” diye konuştu.

TOTAL hızlı büyüyor

TOTAL Oil Türkiye, Antalya’daki 30’uncu istasyonunu Vali Yardımcısı’nın da bulunduğu geniş katılımlı törenle açtı.

Yap-işlet-devret

Antalya OSB’de onlarca fabrika ve işletmenin yanı sıra yaklaşık 15 bin çalışanın bulunduğunu söyleyen Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş de, “Böyle bir yer olunca sağlık, güvenlik gibi birtakım hizmetlere ihtiyaç duyuluyor. Daha önce jandarma karakolu kuruldu. Şimdi 112 sağlık hizmetleri istasyonu açıldı. Akaryakıt istasyonu açılarak da bu ihtiyaç giderilmiş olacak. Bu istasyonun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Antalyamıza hayırlı uğurlu olmasını ve bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Altı ayda tamamlandı

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ise, TOTAL istasyonunu yap-işlet-devret modeliyle OSB’ye kazandırdıklarını belirterek, “Ayrıca Antalya OSB’de teknoloji geliştirme bölgesine yapılacak yeni yatırımlar da Ar-Ge’nin, inovasyonun gelişmesine yeni düzende sanayiye yapacağımız katkı, Antalya’nın dokusuna yapacağımız katkıdır” dedi.

Haberin Devamı

İstasyonun yap-işlet-devret modeliyle 10 yıllığına Antalya OSB’den kiralandığını ve projenin 6 ayda tamamlandığını aktaran TOTAL Antalya OSB İstasyonu İşletmecisi Cengizhan Erdoğan, “Şimdilik 15 kişi istihdam ediyoruz. İstihdamı artırmayı planlıyoruz. İstasyonun yan tarafındaki işletmeleri de kiralayıp restoran, lastikçi açıp sanayiciye hizmet vermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

TOTAL hızlı büyüyor