Otomobil Toyota, uçan araba yapmak için kolları sıvadı

Toyota, uçan araba yapmak için kolları sıvadı

18.05.2017 - 10:22 | Son Güncellenme:

Japon araba üreticisi Toyota, uçan araba yapmak için Cartivator adı verilen girişime ciddi şekilde destek veriyor. Gurubun amacı 2020 Tokyo Olimpiyatları'na bu aracı yetiştirmek.

Toyota, uçan araba yapmak için kolları sıvadı

Cartivator adı verilen bir girişim, yeni uçan araba konseptleri SkyDrive'ı tanıttı. Cartivator'a en büyük destek Japon araba üreticisi Toyota'dan geldi. Grubun amacı, 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndaki açılış meşalesini yakabilecek bir uçan aracı hizmete sunabilmek.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK YATIRIMI TOYOTA YAPTI

Japon araba üreticisi Toyota, Cartivator adlı uçan araba üretme amaçlı gruba 375 bin dolarlık bir yatırım yaptı ve bu alandaki en büyük atılımını gerçekleştirmiş oldu. Proje aşamasındaki uçan araba SkyDrive, 2012 yılında Toyota'nın 30 çalışanı tarafından ortaya atılmış ve daha sonra bu çalışanlar kendi aralarında Cartivator grubu olarak tanınmıştı.

Toyota, uçan araba yapmak için kolları sıvadı

AMAÇ 2020 TOKYO OLİMPİYATLARINA YETİŞTİRMEK

Cartivator adlı grubun en önemli hedefi 2018 yılına kadar test uçuşu yapabilecek bir prototip oluşturmak ve iki sene içerisinde bu projeyi 2020 Tokyo Olimpiyat meşalesini yakarken kullanmak. SkyDrive'ın uçan arabası, 10 metrelik yükseklikte uçarken 100 km/sa çıkabiliyor.

Buna ek olarak Toyota, Amerika'da iki farklı uçan araba tasarımının da patentini aldı ve bu konudaki kararlılığını göstermiş oldu.