Teknoloji TP-Link Archer VR2600 video incelemesi

TP-Link Archer VR2600 video incelemesi

17.03.2017 - 15:33 | Son Güncellenme:

İyi yapılandırılmış ve kapsamlı özelliklere sahip olan Archer VR2600, 2,4 ve 5 GHz bant arasında iyi bir performans sergiliyor ve MU-MIMO teknolojisiyle de aynı anda birden fazla cihaza rahatlıkla bağlanabiliyor. İşte TP-Link Archer VR2600 incelememiz...

TP-Link Archer VR2600 video incelemesi

TASARIM

Haberin Devamı

Teknoloji ve estetik açıdan oldukça şık görünen cihaz, rakiplerine kıyasla bir hayli büyük. 263.8 x 197.8x 37.3 mm ebatlarında olan modem router, neredeyse ortalama bir notebook boyutunda.

Üst kısmı göze oldukça hoş görünen parlak ve mat siyah plastikte kaplı. Yalnız parlak alanın parmak izi ve çizilmelere karşı oldukça hassa olduğunu belirtelim. Mat kısımda hava akışı için delikli bir yapı kullanılmış ama bu alana ortamdaki tozlar kolayca toplanabiliyor. Çevresini saran metal şerit de oldukça şık duruyor.

Cihazın üst kısmında uzunca gri LED açma kapama butonu ve TP-Link logosu bulunuyor. Yukarıdan aşağı doğru inen LED’ler göz menzilinizde ve gece kullanımı için de açıp kapatılabiliyor.

Modem router'ın alt kısmı ızgaralı bir yapıya sahip. Bu yapı soğutma sistemine oldukça faydalı. Aralıksız veya uzun süreli kullanımlar için cihazın iç kısmında pasif bir soğutma sistemi yer aldığını da hatırlatalım. Duvara monte isteyenler için de yuvalar var.

Haberin Devamı

Archer VR2600’ün sol kısmında, 2 adet USB 3.0 portu, 5 ve 2.4 GHz ile WPS butonları yer alıyor. Bu iki USB portu da 3G/4G donanımlı aygıtları destekleyebiliyor. Cihazın arka kısmında ise açma kapama butonu, güç girişi, 4 tane anten bağlantı yuvası, 4 tane gigabit portu, WAN ve DSL soketleri yer alıyor. Cihazda SIM kart girişi bulunmuyor.

Kutu içeriğinde Archer VR2600 ile birlikte harici splitter, RJ11 DSL, RJ45 Ethernet kablosu, kompakt boyutlarda ama görünüm olarak eleştiriye açık bir güç adaptörü ile hızlı kurulum kılavuzu çıkıyor.

PERFORMANS

TP-Link’in diğer modellerinde olduğu gibi Archer VR2600'de de pratik bir kurulum söz konusu. Basit adımlarla bağlantıyı sağlayıp, daha sonra WiFi veya Ethernet üzerinden internete bağlanabiliyorsunuz. Kurulum süresi yaklaşık 5-10 dakika sürüyor.

Kurulum sayfasında yer alan Temel sekmesi altında Ağ haritası, İnternet, Kablosuz, Misafir ağ, USB ayarları, Ebeveyn kontrolleri, IPTV başlıkları yer alıyor. Misafir moduyla evinize gelen misafirlere ayrı bir ağ açabiliyorsunuz. Bu sayede misafirleriniz sizin belirlediğiniz hız ve koşullardan internetinizden faydalanabiliyor. Gelişmiş sekmesi altında ise anlık indirme, yükleme hızı ve hata paketleri göstergeleri gibi başlıklar bulunuyor. Bu ara yüz üzerinden cihaz güncellemesi de yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Tether uygulaması sayesinde de ürünün kurulumunu birkaç dakika içinde gerçekleştirebiliyorsunuz. Android veya iOS cihazınızdaki Tether uygulamasıyla benzer menü ve kontrollere kolayca erişim sağlayabilirsiniz.

Archer VR2600, 5 GHz ve 2.4 GHz bantlarını destekliyor. Modem router, 5 GHz bandında 1733 mbps ve 2.4 GHz bandından ise 800 mbps teorik hızları bizlere sunuyor. Archer VR2600'ün arka kısmındaki 4 adet anten yerinden sökülüp değiştirilebiliyor. Bu 4 anten, 2.4 GHZ için 3 Dbi, 5 GHz bandı için de 5 Dbi anten kazancı sağlıyor. Böylece sinyal kalitesi veya çekim mesafesi gibi performans kısmındaki ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz.

Archer VR2600'ün dikkat çeken diğer özelikleri arasında çift çekirdekli 1.4 GHz frekanslı işlemci ve MU-MIMO teknolojisi yer alıyor. Modem router bu özellikleri sayesinde aynı anda birden fazla cihaza rahatlıkla bağlanıp her birine performanslı veri dağıtabiliyor. Ürün 5GHz bantta beklentilerimiz karşılasa da 2.4 GHz bantında ortalama bir performans sunuyor.

Haberin Devamı

SONUÇ

Tasarım anlamında rakiplerine oranla iri kalsa da oldukça şık bir cihaz olan Archer VR2600, çift çekirdekli işlemci ve MU-MIMO desteğiyle ev, ofis gibi ortamlarda sizlere kayıpsız bir internet deneyimi sunabiliyor. Ev veya ofis ortamında birden fazla cihaza aynı anda kayıpsız aktarım yapabilen ve güçlü soğutmasıyla uzun süre kullanılabilen bir modem router arıyorsanız, Archer VR2600'yü tercih edebilirsiniz.

Archer VR2600'ye 800 TL civarı bir fiyat etiketiyle sahip olabilirsiniz.