Trabzon Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden Artvin'e yardım eli-Trabzon Haberleri

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden Artvin'e yardım eli-Trabzon Haberleri

25.08.2015 - 16:08 | Son Güncellenme:

Trabzon Büyükşehir Belediyesi aşırı yağışlar sonrası sel felaketinin meydana geldiği Artvin’e yardım elini uzattı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden Artvine yardım eli-Trabzon Haberleri

Trabzon Büyükşehir Belediyesi aşırı yağışlar sonrası sel felaketinin meydana geldiği Artvin’e yardım elini uzattı.
8 vatandaşın yaşamını yitirdiği sel ve heyelan felaketinin ardından Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Arhavi Belediye Başkanı Başkanı Coşkun Hekimoğlu’nu telefonla arayarak yardıma hazır olduklarını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yardım talepleri karşısında çok sayıda araç ve iş makinesinin heyelan ve sel felaketinin yoğun olarak yaşandığı Hopa’ya gönderildiğini belirtti.
Büyükşehir’e ait araçların bölgede meydana gelen sel ve heyelanın izlerini silmek için gece gündüz çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu 8 vatandaşın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğu söyledi.
Başkan Gümrükçüoğlu her zaman Artvinlilerin hizmetinde ve emrinde olduklarını dile getirerek, “Bölgemiz yağışlı bir bölge. Komşu illerimizde yaşanan sellere karşı duyarsız kalamayız. Pazartesi günü Artvin’de etkili olan baskın yağışların sel ve heyelana sebep olmasının ardından Büyükşehir Belediyesi olarak Artvinli hemşerilerimizin yardımına koştuk. Bölgemizde maalesef aşırı yağışlar sonrası sel felaketleri olmaktadır. Felakette hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet kederli yakınlarına da sabırlar diliyorum. Bütün Artvinli hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi iletirken, yaralılara da acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.