Trabzon Trabzon'da Asayiş Uygulamaları

Trabzon'da Asayiş Uygulamaları

30.10.2018 - 19:49 | Son Güncellenme:

.

Trabzonda Asayiş Uygulamaları

TRABZON (AA) - Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, son bir hafta içinde bin 927 kişi hakkında işlem yaptığı bildirildi.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik son bir haftalık dönemde yapılan asayiş uygulamalarında toplam bin 927 kişi hakkında işlem yapıldığı kaydedildi.

Yapılan uygulamalar kapsamında, FETÖ/PDY'ye yönelik çalışmalarda 29 kişinin yakalandığı, 9 kişinin emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı, 17 kişinin gözaltı işlemleri devam ettiği, 3 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında daha önce gözaltında bulunan 1 kişinin çıkarılmış olduğu adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulduğu, 3 kişinin ise dosya kapsamında İzmir, İstanbul ve Muş illerine sevk edildiği aktarıldı.

İl genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde ise toplam 20 bin 775 şüpheli şahsın incelendiği, 411 yabancı uyruklu şahsın denetim ve kontrolünün gerçekleştiği belirtilen açıklamada, bu uygulamalarda 9 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 33 adet mermi, 4 kuru sıkı tabanca, 1 av tüfeği, 73,80 gram esrar, 4 adet ecstasy hap, 210 paket gümrük kaçağı sigara, 50 litre kaçak içki, 17 adet 100 liralık sahte para, 2 adet çalıntı araç ile 1 delici kesici alet ele geçirildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Yapılan uygulamalarda ayrıca, yabancı uyruklu 21 kişi hakkında fuhuş ve diğer suçlardan sınır dışı işlemi başlatıldığı, değişik suçlardan arama kaydı olan 87 kişinin yakalandığı, kayıp olduğu bildirilen 6 kişinin bulunduğu belirtildi.

Kabahatler Kanunu'ndan başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden 89 kişiye işlem yapıldığı, 60 olayın aydınlatılarak 63 şüpheli şahsın yakalandığı belirtilen açıklamada, toplam bin 721 araç sürücüsüne toplam 408 bin 315 lira cezai işlem uygulandığı, yapılan denetimlerde 196 aracın trafikten men edildiği bilgisi verildi.