Trabzon Trabzon'daki Fetö Davası

Trabzon'daki Fetö Davası

14.08.2017 - 15:35 | Son Güncellenme:

Eski Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Dalgıç'ın yargılanmasına devam edildi

Trabzondaki Fetö Davası

TRABZON (AA) - Trabzon'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, eski Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Albay Bahadır Dalgıç'ın yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Dalgıç, Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Hakkında terör örgütü kurmak ve yönetmek, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından dava açılan Dalgıç, savunmasında, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Dalgıç, 2012 yılında bir gazetede çıkan "FETÖ'cülerin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda atağa geçtiği" yönündeki habere değinerek, 2014 yılında yurt dışından dönüşünde alt rütbeli bir subayın kendisini arayarak Ankara'ya görevlendirilmiş olmasını söylemesine rağmen Trabzon'a gönderildiğini öne sürdü.

Savunmasında, 15 Temmuz darbe girişiminden önce, Trabzon'da 5 yıldızlı bir otelde üst rütbelilerin toplantı yaptığı yönünde haberler olduğunu, kendisinin öyle bir toplantıya katılmadığını ileri süren Dalgıç, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Ben darbeye niyet etseydim, tugayın bin civarında personeli var ve tek tutuklu kişi benim. Trabzon halkı çabuk galeyana gelen bir yapıya sahip. Darbe günü halkın tugay önündeki tüm tahriklerine karşı sakin ve sağduyulu davrandım. Askeri kesinlikle tugayın dışına çıkarmadım. Darbeci olabilecek birinin sergileyeceği hiçbir davranışı sergilemedim. Trabzon'dan Bayburt'a kadar bir Allah'ın kulunun burnu dahi kanamadı."

Dalgıç, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu'nun kendisi hakkında, "Safını belli etmedi" şeklinde söylemlerde bulunduğunu iddia etti.

Mart ayında görülen duruşmaya Başsavcı Kutanoğlu'nun iddia makamı olarak katıldığını belirten Dalgıç, 15 Temmuz gecesi Kutanoğlu'nun Valiye, kendisi hakkında, saat 01.30'a kadar valilik makamına gelmezse hakkında işlem başlatacağı yönündeki söylemlerin hukuki niteliği olmadığını savundu.

Dalgıç, mahkeme heyetinden tahliyesini talep etti.

Sanık avukatının dinlenmesinin ardından savcı beyanında, dosyada eksik hususların giderilmesi, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, sanığın kaçması ve saklanması ihtimaline karşı tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Haberin Devamı

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebinin reddine, tutukluluk halinin devamına karar verdi.