Trabzon Trabzon'un Tarihi Mahalleleri Kitaba Konu Oldu

Trabzon'un Tarihi Mahalleleri Kitaba Konu Oldu

26.04.2018 - 16:42 | Son Güncellenme:

.

Trabzonun Tarihi Mahalleleri Kitaba Konu Oldu

TRABZON (AA) - Trabzon'da emekli gazeteci İsmail Fandaklı, resmi adı Esentepe Mahallesi olan Arafilboyu ile Çömlekçi Mahallesi'ni konu edinen araştırma kitabı için imza günü düzenleyecek.

Haberin Devamı

Fandaklı, yaptığı yazılı açıklamada, Arafilboyu ile Çömlekçi'yi konu edinen araştırma kitabının tanıtımı için 28 Nisan Cumartesi 13.00-17.00 saatlerinde Mimarlar Odası Trabzon Şubesinde düzenlenecek etkinliğe katılacağını ve kitabını okurlar için imzalayacağını ifade etti.

Kitabıyla ilgilgi değerlendirmelerde bulunan Fandaklı, şunları kaydetti:

"Her iki mahalleyi ele alırken, tarihi mekanlarının yanı sıra yaşayan insanların komşuluk ilişkileri ve anıları üzerinde durduk. İşgal dönemi, muhacirlik ve milli mücadele yıllarına ait anılarla, yaşam öykülerini irdeledik. Arafilboyu ve Çömlekçi mahallerinde, geçmişte sürekli açık olan kapıların, 1980'den sonra kapanması dostlukları, komşulukları ve insancıl yaşamı da özlenir hale getirmiş. Bu yüzden milattan önceki döneme ait ulaşabildiğimiz bilgilerden yola çıkarak 1980'e kadar araştırma yapıp bu dönemi kaleme aldık, sonrasından ise hiç söz etmedik."