Trabzon Trabzona Yeni Bir Spor Kompleksi Yapılacak

Trabzona Yeni Bir Spor Kompleksi Yapılacak

14.08.2018 - 13:34 | Son Güncellenme:

.

Trabzona Yeni Bir Spor Kompleksi Yapılacak

TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzonspor Medical Park Stadı'nın yanında yeni bir tribünlü stadyumunun yapılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Cora, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz hafta sonu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programları kapsamında Trabzon'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile il ve ilçelerde yapılması planlanan spor kompleksleri üzerine görüştüklerini belirtti.

Trabzon'un spor tesisi yatırımlarının değerlendirildiğini anımsatan Cora, şunları kaydetti:

"Bakanımız ve ilgili arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız görüşmede, ilimizde devam eden spor tesisi yatırımları ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Trabzon Akyazı Stadı'nın yanında hem amatör hemde profesyonel kulüplere hizmet verecek olan tribünlü bir stadyumunun yapım sürecini hemen başlatıyoruz. Yine Araklı ilçe stadının geçtiğimiz yıllarda tribünü çökmüştü.

Haberin Devamı

Yerinde yaptığımız incelemelerde neredeyse kullanılmaz bir haldeydi. Bu stadın tribün kısmının onarılmasının mevcut sorunu çözmeyeceğini düşünerek yıkılarak yeniden daha modern bir şekilde yapılması için talebimiz kabul edilerek yıkım kararı onaylandı."

Cora, Ahmet Suat Özyazıcı Stadyumu hakkında da bilgi vererek, "Ayrıca şehrimizi TFF 3. Lig'de temsil edecek olan 1461 Trabzon ve Hekimoğlu Trabzon takımlarımızın talebi üzerine onların bu yıl maçlarını oynayacağı şehir merkezindeki Ahmet Suat Özyazıcı Stadı'nın zemin ve tribünlerinin yapılmasına ilişkin talebimiz kabul edildi. Yapılacak projeye göre tribünler çelik konsorsiyum ve 7 bin 700 seyirci kapasiteli olacak, zemin sentetik çime dönüşecek. Bu yatırımın toplam maliyeti 1 milyon 327 bin lira olacaktır. Sayın Bakanımızın konuyla bizzat ilgilenmesi sonucu ödenek temin edilerek proje yatırım programına alınmıştır.Ve inşaat yakın zamanda başlayacaktır."