Trabzon TRABZONSPOR’DA BAYRAMLAŞMA

TRABZONSPOR’DA BAYRAMLAŞMA

29.07.2014 - 16:06 | Son Güncellenme:

.

TRABZONSPOR’DA BAYRAMLAŞMA

Ramazan Bayramı dolayısıyla Trabzonspor'da bayramlaşma töreni düzenledi.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen bayramlaşma törenine Trabzonspor Asbaşkanı Ali Kemal Başaran, Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Trabzonspor Basın Sözcüsü Yakup Aslan ve taraftarlar katıldı. Bordo-mavili futbolcular ve teknik heyet Avusturya’da kampta olduğu için törene katılmazken, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da her yıl geleneksel olarak yapılan bayramlaşma törenine katılmadı.
Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney yaptığı açıklamada, bordo-mavili ekibin yabancı transferi konusunda her an bir gelişmenin yaşanabileceğini belirterek, Trabzonpor’un birine talip olduğu andan itibaren inanılmaz fiyatların ortaya çıktığını söyledi.
Birlik ve beraberliğe ihtiyaçlarının olduğunu kaydeden Güney, "Bugünlerde biz bu gücümüzü göstermemiz lazım. Trabzonspor büyük bir camiadır. Büyük camia dediğimiz için bunu ispat etmemiz lazım. Dini ve milli bayramlar insanların birlik ve beraberliğini göstermesi için gücünü göstermesi için önemli günlerdir. Ramazan bayramı da bugünlerden biridir. Trabzonspor’da diyorsak ki, önemli bir sivil toplum örgütü, bacasız ekonomisi onunla ağlıyoruz, onunla gülüyoruz. Şehrimiz için çok önemli diyoruz. O zaman Trabzonspor etrafında toplanmamız gerektiğini söylüyoruz. Bunu da göstermemiz lazım. Geleneksel olarak bu bayramları beraber kutluyoruz. Sabah olması nedeniyle şuanda biraz az vatandaşımız var ama sayının artacağını düşünüyoruz. Biz hep dedik ki, Trabzonspor’un başında kim olursa olsun kişiler önemli değil kurumlar önemli. Bunu göstermek için eğer samimi isek söylediklerimizde bugünlerde onu göstermemiz lazım. Trabzonspor’un şuan başında olan yönetimi seven olabilir, sevmeyen olabilir. Ama dediğimiz gibi kişiler geçicidir, kurumlar kalıcıdır. Bunu göstermek için, bunu söyleyenlerin samimi olduğunu göstermek için bugün burada birlik beraberlik içerisinde olmamız gerektiğini söylüyoruz. Trabzonspor büyük kulüptür ve ben inanıyorum ki ona herkes sahip çıkacak. Birlik beraberlik içerisinde olacağız. Eğer biz güçlü olmazsak tabi ki Trabzonspor’un hakkını hukukunu yenildiği yerde bu sefer sesimizi çıkartamayız. Onlar ne diyecekler bunlar bir bayramda bile birleşemiyorlar. Bu açıdan bayramlar önemlidir” dedi.
"YABANCI TRANSFERLERİ SEZONUN İLK ÇALIŞMASINA YETİŞTİRMEK İSTİYORDUK"
Trabzonspor’a maddi ve manevi zarar getirmeyecek transferler için gayret gösterdiklerini vurgulayan Güney, “Trabzonspor sezona başlarken gerek başkanımız gerek yönetim kurulumuz olarak en büyük amacımız transferlerin kampa yetiştirilmesiydi. Bunun önemini biliyorduk çünkü, hazırlık dönemini takımla gerçekleştirmemiş bir futbolcunun sonraki performansının üst düzey olmayacağını düşünüyorduk. Bütün amacımız bu yönde idi, bazı eleştiriler aldık. Öncelikle amacımız Trabzonspor’un önce transfer yapmış olması değil, Trabzonspor’a maddi ve manevi zarar vermeyecek transferlerin yapılmasıdır. Söylediklerimizi kısmen başardık. Ben içtenlikle söylüyorum ki, yerli transferde biz söylediklerimizi yaptık. Bugün taraflı tarafsız herkesin taktirini kazanan hem şuan yararlanabileceğimiz hem bize gelecekte yarar sağlayabilecek transferleri Trabzonspor’a kattığımız düşünüyorum. Sıkıntımız yabancı transferde idi. Bunun nedeni Vahid hocanın Dünya kupasında çeyrek finalle uzaması ve onun akabinde yabancı futbolcu transferindeki politikanın değişmesi nedeniyle oldu. Buna ek olarak ta, Trabzonspor birini talip olduğunda ekonomik olarak inanılmaz fiyatlar ortaya çıkıyor. Evdeki hesap bazen çarşıya uymuyor. Ama biz halen daha gecikmiş olduğumuz düşünmüyoruz. Sezonun ilk hazırlığına yetiştirmek istiyorduk ama yabancı transfer konusunda bu gerçekleşmemiş olabilir ama inanın şuan bile yoğun şekilde yabancı transferlerle ilgileniliyor. Taraftarımız biraz daha bize sabır etsin. Amacımız Trabzonspor’a maddi ve manevi transfer konusunda ekonomik kayıp getirmemektir. Dediğimiz gibi eğer biz yanlışlar yaparsak bazı yabancı transferlerimizi elimizden çıkartmak için bile para veriyoruz. Ekonomik kaybımız oluyor. Futbolcular gitmek istemiyor. Yapmış oldukları anlaşmalarımız kendi lehlerine kullanmak istiyorlar. Sonuna kadar Trabzonspor’u zorlamaya çalışıyorlar. Bununda zorluğu var. Bütün bu faktörler bir araya geldiklerinde evet yabancı transfer konusunda geciktik. Bundan dolayı taraftarımızdan özür diliyoruz. Ama ne yapıyorsak Trabzonspor’un yararı için yaptığımız düşünüyoruz. Şu saatlerde bile Trabzonspor’un yabancı transferi ile ilgili gelişmeler her an olabilir çalışmalar var. Bu konuda biraz daha sabır bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Antalyaspor kulübünün açıkladığı Emrah Başsan ve Musa Nizam transferleri ile ilgili olan Vahid Halilhodzic veto koyduğu söylemlerine Güney, "Transferleri daha iyi tanımak açısından şimdilik beklemeye alındı. Bununla ilgili gelişmeler olumlu veya olumsuz olabilir. Bir teknik heyet getirmişsen bununda kararlarına saygı duymak lazım" şeklinde cevap verdi.
Basın mensuplarının Vahid hocanın ilk hazırlık çalışmasının ardından yaptığı açıklamada 4-5 tane oyuncu istiyorum demişti ama şimdi en az 9 oyuncuya ihtiyacımız var. Bütün bölgelere transfer şart diyor şeklindeki soruya ise Güney, "Vahid hoca karamsar bir konuşma yaptı. Vahid hoca gerçekten disiplinli çalışmayı seven. Çalıştığı takıma gerçekten değer veren bir insan olduğunu bildiğimiz için ben o cümleyi şöyle yorumluyor. Burada Trabzonspor’un futbolcularına öne atmak değil kendi çalışıyorsa karşısındaki insanlardan da o şekilde çalışma beklediği için ilk maçta da istediği verimi alamadığı için öyle demiş olabilir. Bence futbolcularımızı daha çok çalışmasını sağlamak için, motive olmaları için olan bir söylem olarak düşünüyorum” dedi.