Gündem Trafik Ceza Bilgileri Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme

Trafik Ceza Bilgileri Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme

12.05.2015 - 11:55 | Son Güncellenme:

Trafik cezası borçlarınızı internet üzerinden takip etmek artık çok kolay! İnternet üzerinden yapabileceğiniz trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik borç durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemi ile de borcunuzu online ödeyebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde!

Trafik Ceza Bilgileri Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme

Vatandaşlar son zamanlarda artık çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirmektedir. Gelişen internet teknolojisini vatandaşlarımız ayak uydurarak internet kullanımını arttırmışlardır. İnternet teknolojisinin gelişmesi ile birlikte ülkemizde çoğu kurum ve kuruluşta internet uygulamasını geliştirmiştir. Vatandaşlar bu internet uygulamalarına giriş yaparak işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmektedir.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Trafikte trafik kurallarına aykırı hareketler yapan sürücüleri trafik polisi yakaladığı zaman trafik cezası yazabilir. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünün yerleştirdiği mobese kameraları da trafikte trafik kurallarına aykırı hareket yapan araçlara trafik cezası yazabilmektedir. Mobese kameralarının yazdığı trafik cezalarının farkına varamayabilirsiniz. Mobese kameraları yazdığı trafik cezaları aracın plakasının kayıtlı olduğu adrese gönderilmektedir. Ama herhangi bir adres değişikliğinde adresinizi güncellemezseniz yediğiniz trafik cezaları size ulaşamayabilir. Trafik cezalarını zamanında ödemezseniz cezanıza faiz uygulanabilir. Bu yüzden trafiğe sıklıkla çıkan sürücüler trafik cezalarını kontrol etmesi çok uygundur. Vatandaşlar trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubesine giderek gerçekleştirebilirler. Ama internet teknolojisi geliştikten sonra vatandaşlar artık sorgulama işlemlerini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilmektedir. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini de internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemini internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasından gerçekleştirilebilmektedir. Trafik cezası sorgulama işlemini ayrıca internet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden ayrıca trafik cezası ödeme işlemini de gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebilmek için Gelir İdaresi Başkanlığının ana sayfasına giriş yapılır. Ana sayfanın sağ tarafında bulunan motorlu taşıtlar vergi dairesine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra karşınıza bazı seçenekler gelecektir. Bu seçeneklerden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile borç ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Sorgulama sayfasına ilk olarak sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını girmeniz gerekmektedir. Daha sonra aracınızın plakası eğer özel plaka ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı sisteme girdikten sonra son olarak da tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bu işlemlerden sonra trafik cezası sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Sorgulama işlemini tamamladıktan sonra açılan sayfada anlaşmalı bankalardan kredi kartı ile borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemini internet üzerinden ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden de gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama linkini tıklamalısınız. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra bazı kimlik bilgilerinizi sisteme girmeniz gerekmektedir. Bu bölüme adınızı, soyadınızı, T.C. kimlik numaranızı ve son olarak da doğum yılınızı sisteme girmelisiniz. Doğrulama işlemi tamamlandıktan sonra açılan sorgulama seçeneklerinden sorgulama yapmak istediğiniz seçeneği seçerek sorgulama işlemine başlayabilirsiniz. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra sisteme aracınızın plakasını ve tescil belge seri ve numarasını girmelisiniz. Sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numarasını girmeniz gerekmektedir.