Gündem Trafik cezaları bilgilerinizi internetten sorgulayabilirsiniz!

Trafik cezaları bilgilerinizi internetten sorgulayabilirsiniz!

15.11.2016 - 08:47 | Son Güncellenme:

Türkiye’de trafik cezaları bilgilerini trafik cezası sorgulama ve ödeme ekranından öğrenebiliyor. İnternet üzerinde online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri 7 gün 24 saat tüm vatandaşlar tarafından kullanılabiliyor. Online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesinden veya Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Trafik cezaları bilgilerinizi internetten sorgulayabilirsiniz

Türkiye’de karayollarında yer alan araç sayısının her geçen gün büyük bir hız ile artış göstermesi sonucunda vatandaşların karayolları üzerindeki ihtiyaçları ve yeni nesil sorunları dolayısı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet teknolojileri son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. İnternet üzerinde yer alan online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri internete erişim sağlanabilen her yerden son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Özellikle de son yıllarda otomobil piyasasında yaşanan teknoloji gelişimi ile birlikte artık karayolları üzerinde yer alan araç model çeşitliliğinin artış göstermesi araç sayısının da ciddi oranda artış göstermesine ve altyapısal yönden karayolları üzerinde ciddi sorunların meydana gelmesine neden oluyor. Bu sebep dolayısı ile de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından trafik denetlemeleri konusunda son derece etkin bir çalışma gerçekleştiriyor.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün>İnternet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi ile birlikte dakikalar içerisinde herhangi bir trafik cezasının olup, olmadığı ve var olan trafik cezalarının ayrıntılın dökümlerini sadece dakikalar içerisinde öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesi üzerinde yer alan ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgula’ ekranı üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Vatandaşlar online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini bu ekran üzerinden sadece ‘T.C. kimlik numarası’, ‘isim’, ‘soyisim’ ve ‘doğum tarihi’ bilgileri ile kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi üzerinden de online trafik cezası sorgulama ve ödeme yapabiliyor.