Gündem Trafik cezaları nasıl sorgulanır?

Trafik cezaları nasıl sorgulanır?

27.03.2015 - 14:01 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi artık internet üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Trafik cezası sorgulama işlemi için bilmeniz gerekenler ve trafik cezası sorgulama işlemlerinin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Trafik cezaları nasıl sorgulanır

Son yıllarda gelişen internet teknolojisi ile birlikte artık yaşamın her alanında pratik çözümlerden yararlanabilme fırsatına sahip olunabiliyor. Özellikle de yaşamın pek çok farklı alanında insanların gereksinimlerine yönelik olarak kaliteli teknolojik çözümler geliştiriliyor. Tüm dünya genelinde gelişmiş ülkeler tarafından yoğun olarak kullanılmakta olan internet teknolojisinin sağlamakta olduğu avantajlar ile vatandaşların işlemlerini çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilmeleri dolayısı ile Türkiye’de de kamu hizmetlerinde gelişen internet teknolojisi sıklıkla kullanılıyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Günümüz modern teknolojisinin sunmakta olduğu avantajlar ile birlikte artık devlet kurumları vatandaşların işlemlerini daha hızlı ve daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Devlet kurumları arasında özellikle de Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı vatandaşlara online hizmet sunuyor. Dijital ortam üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sayfası üzerinde bulunan online hizmetler menüsündeki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından trafik cezası sorgulama işlemlerinizi pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgulama İşlemi

Dijital ortam üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online trafik cezası sorgulama işlemini bu ekranda yapabilmeniz için ‘isim’, ‘soy isim’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘doğum yılı’ bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Bu bilgileri girerek trafik cezası sorgulama işleminizi kolayca yapabilir ve trafik kuralı ihlaline konu olan cezanın yeri, gerçekleştirildiği nokta, tarih ve saati gibi bilgilerin yanı sıra ödeme takvimi de ayrıntılı olarak yer alıyor.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital ortam üzerinde başlayan bu yeni hizmetini Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfası üzerinden yapabilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi internet sayfası üzerinde yer alan ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından trafik cezası sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. GİB İnternet Vergi Dairesi’ nin bu sorgulama ekranında ‘plaka’, ‘özel plaka’, ‘T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası’ ve ‘tescil tarihi’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfasında yapacağınız trafik cezası sorgulama işlemi ile birlikte devlete olan trafik kuralı ihlalinden doğan trafik cezanızın bilgilerine tüm ayrıntıları ile birlikte ulaşabilirsiniz. Trafik cezasında erken ödemenin sağladığı indirim veya taksit fırsatlarından da bu şekilde online platformda yapacağınız düzenli trafik cezası sorgulamaları ile yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezalarınız için trafik cezası ödeme işlemlerini ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları aracılığı ile online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankalar ve kredi kartlarına ilişkin listeyi de sorgulama ekranın alt kısmından görüntüleyebileceğiniz gibi kredi kartı ile trafik cezası ödeme işlemlerinizi gün içerisinde 02:00-22:00 saatleri arasında online olarak yapabilirsiniz. Trafik cezanızı ödemelerini Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları ile kolay bir şekilde yaparak, yoğun evrak ve bürokrasi işlemleri uğraşmaz ve vakit kaybı yaşamazsınız.