Gündem Trafik cezalarınızı internetten sorgulayabilirsiniz!

Trafik cezalarınızı internetten sorgulayabilirsiniz!

06.10.2016 - 10:04 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama işlemleri sayesinde sürücüler kural ihlalleri sonucunda oluşan cezaları öğrenebiliyor. Trafik cezası sorgulama işlemlerini gerçekleştiren vatandaşlar erken ödeme indirimi geçmeden cezalardan haberdar olup daha düşük bir tutar ödeyebilir. Trafik ceza sorgulama işlemlerinin ayrıntıları haberimizde yer alıyor!

Trafik cezalarınızı internetten sorgulayabilirsiniz

Vatandaşlar kara yolları üzerinden oldukça sık bir şekilde seyahat etmektedir. Çünkü kara yolları yurdun her yerine ulaşımı rahat ve kolay sağladığı için insanlar kendi araçları ile yolculuk etmeyi daha fazla tercih etmektedir. Çünkü kendi araçları ile seyahat eden insanlar daha çok konfor ve rahatlığa sahip olurlar. Devletimiz kara yolları üzerinde güvenliği ve düzeni sağlamak için belirli trafik kuralları koymuştur. Bu trafik kuralları neticesinde insanlar belirli bir düzene göre yolculuk edebilmektedirler. Bu yolculuk esnasında belirli bir kural ihlali yapıldığında trafik ekipleri tarafından aracın sürücüsüne veya sahibine belirli tutarda para cezası kesilmektedir. Bu ceza kesim işlemi kimi zaman denetleme yapan memurlar tarafından kimi zaman mobese kameraları üzerinden aracın kayıtlı olduğu adrese gönderilmektedir. Aracın kayıtlı olduğu adrese ansızın ve habersiz yollanan ceza makbuzu kişileri maddi açıdan zor duruma düşürebilmektedir. Bu yüzden devletimiz online sistemler üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini vatandaşın hizmetine sunmuştur.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu trafik cezası sorgulama işlemi vatandaşın nerede, hangi kural ihlali yüzünden ceza yediğini açık ve net bir şekilde belirtmektedir. Online platform üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini kullanabilmek için e Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. e Devlet bildiğiniz üzere ülkemizin resmi internet sitesidir. Bu internet sitesi sayesinde ülkemizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitelerine giriş yapabilme imkanınız vardır. e Devlet sistemi üzerinden resmi işlem yapabilmek için yapmanız gereken tek şey e Devlet üyeliği almak olacaktır. e Devlet üyeliği oldukça basit bir şekilde gerçekleşmektedir. e Devlet üyeliği için herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz e Devlet üyeliği almanız için yeterli olacaktır. PTT görevlisi talebiniz karşılığında sizden 2 TL tahsil ederek T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir şifre verecektir. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranızı ilgili alanlara yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemi ilk defa girip yaptığınızda sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanız istenecektir. Ayrıca e Devlet sistemi güvenlik amaçlı olarak PTT şubesinden almış olduğunuz e Devlet şifresini kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmeniz gerekmektedir. e Devlet sistemi üzerinden yapılan resmi işlemlerden biri de trafik cezası sorgulama işlemidir. Trafik cezası sorgulama işlemini e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek işlem e Devlet sistemi üzerinde bulunan arama sekmesine trafik cezası sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden trafik cezası sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.