Gündem Trafik cezamı internetten nasıl sorgulayıp öderim?

Trafik cezamı internetten nasıl sorgulayıp öderim?

06.05.2016 - 10:51 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri ile mevcut borçlarınızı kolaylıkla ödeyebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri internet üzerinden yapılmaktadır. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinin nereden nasıl yapıldığını sizler için anlattık.

Trafik cezamı internetten nasıl sorgulayıp öderim

Motorlu bir taşıt ile trafiğe çıkabilmeniz için ehliyet sahibi olmanız gereklidir. Ehliyet sahibi olabilmek için ise ehliyet kurslarına başvurmanız gereklidir. Kullanmak istediğiniz motorlu taşıtın ehliyet türüne göre bir yaş sınırı vardır. Yaş sınırını doldurduysanız eğer ehliyet başvurusunu gerçekleştirebilirsiniz. Ehliyet aldıktan sonra motorlu araçlarla trafiğe çıkabilirsiniz. Motorlu bir araç ile trafiğe çıktığınızda trafik kurallarına uymanız gereklidir. Trafik kurallarına uyduğunuz sürece trafikte trafik cezası almazsınız. Ama trafik kurallarına uymazsanız eğer trafik cezası alırsınız. Bu yüzden trafikteyken trafik kurallarına uymanız gereklidir. Trafik polisleri trafiği kontrol ettikleri için trafik kurallarına uymayan sürücülere trafik cezası yazarlar. Ayrıca trafik polisleri mobese kameraları sayesinde trafiği kontrol etmektedir.


TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Trafiği kontrol ederken trafik kurallarına uymayan sürücülere trafik cezası yazabilirler. Mobese kameraları aracılığı ile yazılan trafik cezaları sürücülerin kayıtlı oldukları adrese posta yolu ile gönderilir. Eğer bir adres değişikliği yaptıysanız ve adresinizi güncellemediyseniz trafik cezası size ulaşamayabilir. Bu yüzden arada trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirmek sizin için iyi olabilir. Trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şube bölümüne giderek öğrenin. Gelişen internet teknolojisi sayesinde de internet üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebileceğiniz gibi trafik cezası ödeme işlemini de internet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden öğrenebilirsiniz.. Trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada trafik cezası ve otopark sorgulama bölümü bulunmaktadır. Bu bölüme giriş yapmanız gereklidir. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra gerekli yerlere adınızı, soyadınızı, T.C. kimlik numaranızı ve doğum tarihinizi girmeniz gereklidir. Bu bilgileri girdikten sonra sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz. Sorgulama sayfasından sorgulama yapmak istediğiniz alana girmeniz gereklidir. Bu seçeneklerden araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçmeniz gereklidir. Açılan sayfada araç plaka numarasını ve tescil belge seri ve numarasını girmeniz gereklidir. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden yapabilirsiniz. Bu internet sitesine giriş yaptıktan sonra sorgulamalar bölümüne girmeniz gereklidir. Sorgulamalar bölümünden trafik cezası sorgulama ve kredi kartı ile ödeme bölümüne girmeniz gereklidir. Bu bölümde araç plaka numaranızı girdikten sonra özel plaka varsa bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası bilgileri de sisteme girildikten sonra tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girilmesi gereklidir. Tüm bu bilgiler sisteme girildikten sonra trafik cezası sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Eğer üzerinizde bir trafik cezası bulunuyor ise bu trafik cezasını anlaşmalı bankaların kredi kartları sayesinde internet üzerinden ödeyebilirsiniz.