Gündem Trafik cezamı nasıl sorgularım? Online trafik sorgulamaları

Trafik cezamı nasıl sorgularım? Online trafik sorgulamaları

05.10.2015 - 16:10 | Son Güncellenme:

Online trafik cezası sorgulama işlemi ile internet üzerinden kolayca trafik sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve trafik cezası sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgileri haberimizde sizler için hazırladık.

Trafik cezamı nasıl sorgularım Online trafik sorgulamaları

Hem kendi can ve mal güvenliğimiz için, hem de diğer insanların can ve mal güvenliği için, trafikte ister yaya halde ister araç ile seyir halinde bulunurken, çok ama çok dikkatli davranmamız gerekmektedir. Aksi halde, büyük kayıplar yaşayabilir ya da yaşatabiliriz. Bundan dolayı, trafik kurallarına uymak bir kayıp değil aksine bir kazançtır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İŞLEMİ VE DETAYLARI!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Fakat diyelim ki tüm dikkatinize rağmen yine de trafikte hatalı bir hareket yaptınız. Eğer o noktada trafik polisi var ise hemen müdahale edecek ve maddi yaptırım uygulayacaktır. Fakat eğer o noktada trafik polisi yok ise, bu defa da mobese kameraları sizi tespit edecek ve sonrasında bu görüntüler yardımı ile maddi yaptırım uygulanacaktır. Burada ikinci durum ile karşı karşıya kalındığında, belki de uzun bir süre size kesilen trafik cezasından haberiniz olmayacaktır. İşte tam da bu noktada, trafik borç sorgulama işlemlerinin önemi ortaya çıkmaktadır. Trafik borç sorgulama işlemleri ile trafik borç durumunuzu fazla vakit kaybetmeden öğrenebilir ya da kontrol edebilirsiniz.Üstelik trafik borç sorgulamasını internet üzerinden yapabilmeniz de mümkündür. Bunun için yapmanız gereken işlemleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Haberin Devamı

İnternet üzerinden online olarak trafik borç sorgulaması yapabilmek için ilk önce, http://www.trafik.gov.tr adresine giriş yapınız.

Burada açılan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web adresinin ana sayfasının alt tarafında bulunan ‘Trafik Cezası Sorgulama’ yazan tabloya geliniz.

Bu tabloda, ‘sorgulama yapan kişinin kimlik bilgileri’ başlığı vardır. Bu başlığın altında ise;

‘İsim’,

‘Soy İsim’,

‘T.C Kimlik Numarası’ ve

‘Doğum Yılı’ bölümleri bulunmaktadır.

Bu bölümleri doldurunuz ve ardından ‘Doğrula’ seçeneğine tıklayınız.

Bu aşamada sonra yeni açılacak sayfada;

‘Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama’,

‘Sürücü Belgesine Yazılan Ceza Sorgulama’,

‘Tüzel Kişi Ceza Sorgulama’,

‘Otoparka Çekilen Araç Sorgulama’

Şeklinde düzenlenmiş bölümler yer almaktadır. Bu bölümlerden sorgulama yapmak istediğiniz bölümü seçiniz ve sorgulatmaya başlayınız.

"Trafik Cezası Ödeme" İşlemleri

Yukarıda bahsi geçen trafik cezası borçlarınızı ödemenin de pratik bir yolu bulunmaktadır. Buna göre, trafik cezası ödeme işlemleri ile trafik cezası borcunuzu dahafazla vakit kaybetmeden ödeyebilirsiniz. Üstelik trafik cezası borç ödemesini internet üzerinden yapabilmeniz de mümkündür. Bunun için yapmanız gereken işlemleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Haberin Devamı

İnternet aracılığı ileonline olarak trafik cezanızı ödeyebilmek için ilk önce, www.gib.gov.tr bağlantısına yani İnternet Vergi Dairesi web adresine giriş yapınız.

Burada açılan sayfanın sağ tarafında yer alan, ‘Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi için lütfen tıklayınız’ yazan bölümütıklayınız.

Daha sonraki aşamada açılan yeni sayfadayer alan başlıklar arasından ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ seçeneğine tıklayınız.

Burada yer alan;

Plaka,

Özel Plaka,

T.C Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ve

Tescil Tarihi gibi bilgilerinizi yazınız.

Bu aşamanın ardından ‘tamam’ seçeneğine tıklayınız.