Gündem Trafik cezası internet üzerinden ödenebilir mi?

Trafik cezası internet üzerinden ödenebilir mi?

22.06.2016 - 10:03 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama işlemleri gibi trafik cezası ödeme işlemleri de internet üzerinden yapılabiliyor. Trafik cezası ödeme işlemleri GİB sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerine ait daha fazla bilgi haberimizde!

Trafik cezası internet üzerinden ödenebilir mi

Teknoloji çağında yaşadığımızı söylersek yanılmış olmayız. Günümüzde teknolojik aletler ve uygulamaları sayesinde birçok işlemimizi daha kolay bir şekilde ve daha kısa bir sürede yapabilmekteyiz. Teknolojinin şüphesiz en büyük getirisi internet olmuştur. İnternet üzerinden yapabildiğimiz şeyleri saymakla bitiremeyiz. Önemli işlemleri internet üzerinden yapabiliyoruz. Bankaların internet şubelerinden yapılabilen işlemler, her alanda yapılabilen alışveriş, sosyal medya uygulamaları, internet üzerinden oynanabilen oyunlar ve daha birçok şeyin yanında devlet dairesi işlemlerini de internet üzerinden yapabilmemiz mümkündür. İnternet üzerinde oluşturulmuş olan resmi internet siteleri sayesinde herhangi bir yere gidip, işlem sırası beklemeden işlemlerimizi yapabiliyoruz. Sizler için bu yazımızda trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinden detaylı ve anlaşılır bir şekilde bahsetmiş bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak bu işlemler için neler gerektiğini ve işlemleri nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi yapabilmek için ilk olarak ceza sorgulama işleminizi yapacağınız E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Ancak E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için kendinize ait bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi size yakın veya uzak herhangi bir PTT şubesinden alabilmeniz mümkündür. Şifrenizi kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında alabilirsiniz. Almış olduğunuz şifre kimlik bilgileriniz ile oluşturulduğu için sadece kendi adınıza işlem yapabilirsiniz. Başka biri adına işlem yapabilmeniz mümkün değildir. Bu nedenle yapmayı denemeyiniz ve şifrenizi kimseyle paylaşmayınız. Bilmeniz gereken diğer bir şey ise şifrenizi sisteme giriş yaptığınız zaman değiştirmeniz gerekecektir. Almış olduğunuz şifre geçici şifredir ve sistem sizden otomatik olarak kendinize ait bir şifre oluşturmanızı talep edecektir. Bu talebi yerine getirince, kendinize ait bir şifre oluşturup, kalıcı şifrenizi edinmiş olacaksınız. Şifrenizi unutma durumunda bir PTT şubesine başvuru yaparak 4 TL işlem ücreti karşılığında yeni bir şifre edinebilirsiniz. Ya da sistem üzerindeki “Şifremi Unuttum” bölümündeki işlemleri yaparak şifrenizi öğrenebilirsiniz.

Şifrenizi aldıktan sonra trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini yapmak artık çok kolaydır. İşlemi yapabilmek için E-Devlet sisteminin ilgili sayfasına ulaşmanız gerekmektedir. İlgili sayfaya ulaştığınız zaman karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Sonrasında açılacak olan kimlik doğrulama platformu üzerinde sizden istenen T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresi bilgilerinizi ilgili alanlara doğru ve eksiksiz bir şekilde yazmanız gerekmektedir. Bilgilerinizi kontrol edip, doğruluğundan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylece E-Devlet sistemi üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminin sorgulama kısmını tamamlamış olacaksınız.

İnternet Üzerinden Trafik Cezası Ödeme İşlemi Nasıl Yapılır?

Trafik cezası ödeme işlemi için farklı bir sayfaya gitmeniz gerekecektir. Bu sayfa Gelir İdaresi Başkanlığı’nın oluşturmuş olduğu İnternet Vergi Dairesi sayfasının motorlu taşıtlar ceza ödeme sayfasıdır. Bu sayfaya gittiğinizde karşınıza çıkacak olan ve aracınız hakkında bilgi vermenizi isteyen bir form bulunmaktadır. Formu doldurduktan sonra ödeme işlemi için kart bilgilerinizi girmeniz gerekecektir. Kart bilgilerinizi girdikten sonra trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinin ikinci aşaması olan ödeme işleminizi tamamlamış olacaksınız.